NANOTEK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam, php dilinde hertürlü sistemi yazabiliyoruz. bunda bir sorun yok , yüksek ihtimal istediğiniz işlevde sistemide yazabiliriz.

siz bahsetiğiniz sisteme yemeksepeti gibi deyip geçerseniz uzman bir yazılımcı o sitenin tüm detay ve işlevlerini gözden geçirir tümünü gözden geçirmese bile en kritik (uğraştıran uzun süren ) işlevleri belirler ve kendisi sıfırdan yazacağı için emeğine karşılık fiyat belirler

yemeksebeti gibi deyip 5-10 bin fiyat beklerseniz bu işi boşuna yapacaksınız demektir. o fiyatlar altında yapan kişiler öğrenci yada jr.developerlardır.

iyi bir sistem ve uygun fiyat ve süre istiyorsanız
önce siz işinize ve ilanınıza özen göstereceksiniz. sonra yazılımcıdan fiyat ve süre isteyeceksiniz.

ilk olarak istediğiniz işlevleri içeren , örnek tasarım taslakları örnek site linkler olabilir v.s. bunları bir metin haline getirip madde madde sıralayacaksınız.
gerekirse bir algoritma kurup onu yazılımcılara ileteceksiniz.
örnek : https://dbdiagram.io/d/5bc6f0254e4cf...jyZVWonGdxqVJQ
pdf bir döküman da oluşturmalısınız, sözleşmenizi kendiniz hazırlayabilirsiniz.

YAZILIMCI SİZİN YAZDIĞINIZ İSTEKLERE GÖRE FİYAT VERİR BU SEFER
YEMEK SEPETİ MİLYONLUK BİR SİSTEM BANA ONUN GİBİ YAPIN 500 TL ye der gibi konu açıyorsunuz sonra
trip atar gibi bana bu fiyatlarla gelmeyin yazıyorsunuz.

sözüm size tek değil bu tür iş ilanı açıp hiç bir bilgi vermeden bana fiyat söyleyin fazla söyleyince yada dety isteyince bu işi bilmiyor triplerine giriyorlarya sinir oluyorum.

BU ARADA BEN BU İLANA FİYAT YADA BAŞVURU FALAN YAPMADIM , SADECE BU TARZ İLANLARI GÖRÜNCE SİNİRİM BOZULUYOR.

LÜTFEN İŞ YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZ İLAN AÇINCA BİRAZ DAHA RESMİ VE GÜZEL BİR ÜSLUP KULLANSIN.
YÜKSEK FİYAT İSTEMİYORSANIZ BÜTÇENİZİ YAZIN ONA GÖRE DE BİZ SİSTEM YAZABİLİYORUZ

SORNA GİDİP ÖĞRENCİYE İŞİ VERİRLER ÇOCUK İŞİ BİTİREMEZ YADA ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRIR
GELİP FORUMDA KONU AÇIP PARAMIZ - ZAMANIMIZ ÇÖP OLDU V.S. GİBİ AĞLIYORLAR, GERÇEK TECRÜBELİ YAZILIMCI İLE ÇALIŞMAK İSTİYORSANIZ ADAMIN HAKKINI VERECEKSİNİZ.
AYNI ŞEKİLDE ODA SİZE GERİ DÖNÜŞ OLACAK...

r10 bence bu iş ilanı yada ücretli isteklerde bir taslak yapıp o taslağa göre ilan açtırtmalı...

SAYGILARIMLA...
mesajınızdaki sadece "trip atar gibi bana bu fiyatlarla gelmeyin yazıyorsunuz." kısmına takıldım İşi anlattığım bir arkadaş detayını verince 20 bin teklif verdi emin misin bu rakama yapabilecek misin, istersen detaylı yazdığım dökümanı göndereyim tekrar değerlendir dedim haklısın bu rakama bu iş çıkmazmış dedi. Tabi bu detayların hepsi PM'de ya da telefon ile dönüyor. Burada konuda dönmüyor.

Şöyle düşünün; Bir düğün yaptıracağım düğün organizasyon firmaları iletişime geçsin işi anlatayım fiyat versin diye mesaj atıyorum ama letişime geçen firmanın biri direk 20 bin liraya düğün yaparım diye mesaj atıyor. Ya arkadaş bir dur belki bütçem var ben düğüne tarkanı getireceğim anlatayım sen öyle bir fiyat ver ve hakkın olan neyse onu söyle 200-250 bine dönüyorsa böyle bir düğün onu söyle. Bende uyarsa bana tamam deyim anlaşayaım düğün organizasyonunu sana yaptırayım.

Peki neden tarkan'ın geleceği bir düğün organizasyonu yaptırılacaktır fiyat verin diye somut detaylı anlatarak konu açmadım diye soracak olursan. Ki bu soruyu sormakta haklısın... Bu da işin içinde bir yemeksepetine göre bir iki farklılık gösteren fikrim var, bulunmamış bir şeyi bulmadım. Ya da fikrine projesine aşık kişiler gibi asla kimseye söylememem kapılır, çalınır şeklinde "tirpler de atmadım" senin tabirinle Fazla dillenmesini istemediğim için ben bunu burada bahsedip görülsün istemiyor, işi yapabilecek bilgideki adamlara bahsetmek istiyorum. Hakkım değil mi?

Ayrıca anlatmadım aynı işi 5 bine yaparım diye mesaj atan da var 150 bine yaparım diye mesaj atan da var kafam karışıyor. Ucuz yapan korkutuyor ya yapamazsa diye, yüksek rakam da kazıklanmışım hissine kaptırıyor beni. Ben bu işi yaparım diyenlerin referanslarına bakıyor, işi anlatıyor fiyat teklifi alıyorum. Bu şekilde ilerlemenin de kendimce doğru olduğunu düşünüyorum...