Hocam egri oturalim dogru konusalim, haksizsiniz.
Sizin kimseye zarariniz yoktur, buna inaniyorum.
Siz akilli uslu icer, efendi efendi evinize gidersiniz ama bir baskasi böyle yapmayabilir.
Ancak birsey eger yasaksa bu yasagin ortaya cikmis olmasinin mantikli da bir sebebi vardir.
Siz o anda yasaya aykiri durumdaysaniz kesilecek cezadan daha dogal birsey de olamaz.
Diyebilirsiniz ki tolerans gösterebilirlerdi, evet, haklisiniz, kanun uygulanirken tolerans da gösterilmeli, hersey kanunda ayrintili sekilde belirlenemeyebilir, uygulama aninda uygulayan devlet görevlisinin insiyatifi de olmali ve bunu duruma göre kullanmali.
Beni yanlis anlamayin, itiraz ettigim iki nokta var.
1- Memur görevini yapmis, niye ceza kesti diyemezsiniz, herkese uygulasin diyebiliriz.
2- Suriyeliler, sunlar yada bunlarin yapiyor olmasi da sizi kurtarmiyor, zira her birey ayri ayri cezayi haketmis oluyor.
Siz de onlari görünce sikayet edin.
Simdi böyle söyleyince size (önceden bana da oldugu gibi) öyle sey mi olur? dedirtebilir.
Öyle seylerin oldugu bir ülkede yasiyorum ve aslinda hic de fena olmuyor.
Kurallar harfiyen uygulanmaya baslayinca hayat herkes icin kolaylasiyor.
Birkac spesifik örnek vereyim, burada kurallarin ne derece ayrintili oldugunu ve bunun bile uygulanabildigini görmenize yardimci olsun.
Park alanindaki cizgileri 7,5 santimetreye kadar tasmadiysaniz ceza yazamiyorlar, park cezasindan sorumlu memurlar ellerinde cetvelle geziyor.
Yayalar ve bisikletler icin trafik lambasi kirmizidan yesile dönmeden 1 saniye önce gecmenin cezasi 100 Euro iken 1 saniyeden daha fazla varken gecmenin cezasi 280 Euro.
Gecmis olsun.