gogole her kullanıcısına ister oturum açsın ister açmasın 1342241520.1522092535 bu algoritma ile bir kullanıcı kimlik numarası verir bu anonim kimlik numarasında sadece isminiz anonimdir
ama web içinde sizden yakaladığı her veriyi eğilimi buraya işler... google ürünlerini her kullanın bir kimlik numarası var kendince geliştirdiği yöntem ile topladığı verileri vu kimlik numarasına ekler... mesela 4 yıldır aynı pc kullanıyorsanız format ta atsanız yinede sizi eşleştirir
yine gmail hesabınızı açtığınız tüm yerlerde sizi yakalamaya çalışır verşleri toplar.. telefona kurulan tüm uygulamalar aklınıza gelen hatta gelmeyen bir çok fantastik işleri vardir..
google ciğerimizi biliyor... pardon amerika diyecektim...
ne yeriz ne içeriz kiminle yanyanayız, gece kaçta yatarız, hangi filimleri izleriz hangi uzağa bindik kaçta indik, (geneç uçak bileti aldım tabi mailde geldi doğal oalrak üğagın kalkmasına 2 saat kala telefondan bildirim geldi hacı uçağın avr kaçırma diye.. tani mailleri algılıyor diye baistçe geiçiştirilebilir ama hepsinden haberdar.. sonuçta..
şimdi size atadığı kimlik numarasından nasıl kurtulurum tüm google hesaplarınzıı değiştiniz başka mail başak telefon başka hayat seçtiniz... google yeni hesaplarınızdan topladığı veriyi eğilim eğrisinde analiz ederek tekrar sizi yakalıyor... ..
kelime hataları için kusura bakmayın..
niha hahaha ben android kullanmıyorum olum benden ne alacak

diyorsan.. merak etme apple kullanıyorsan gene ortak havuza gidiyor veriler.. yani amerikaya...