Bazı arkadaşlar yazmış, yineleyelim: 1300 TL'ye kadar kredi kartı limiti açmak tamamen bankaların inisiyatifinde. Onun üzeri için gelir beyanı şart. Yine sıkça bahsedilmiş, önemli buluyorum: her fırsatta kredi, kredi kartı başvurusu yapmayın, kredi notunuz düşer boş yere.
Bence bir bankaya odaklanın paralarınızı, tüm mali işlerinizi bir bankaya çekin. Otomatik fatura ödeme talimatları verin. Banka kartı ile alışverişler yapın. Annenizin babanızın işlemlerini de siz yapın. Paralar sizin hesaplarınızdan geçsin, faturalar sizden ödensin. Makul bir süre bu şekilde bir banka ile ilişki kurun. Sonra o bankadan ilgili görevli ile sözlü görüşün. Durumum böyle böyle, şu kadar süredir tüm mali işlemlerimi bankanızla yapıyorum, düşük limitli de olsa bir kredi kartı almak istiyorum. İsterseniz bloke de koydurabilirim, kredibilite oluşturmak istiyorum deyin. Olmaz gibi görünüyorsa hiç başvurmadan çıkın ve banka ile işlem yapmayı sürdürün ya da başka bir banka seçin.
Ben bankacı olsam sizin gibi pırıl pırıl gençlere 500'er TL'lik limiti birkaç nasihatla hemen açardım ama üzgünüm. 🤗