Tanrının dili olmaz ana dilimiz arapça değil Türkçe'dir.

Koskoca evreni yaratan bir tanrıdan bahsediyorsak dil konuşmak devede kulak kalır.

Türkçe ezan, Türkçe kuran okunabilir bunda hiç bir sakınca yoktur önemli olan kolay algılayabilmek evet arapça öğrenmek bu devirde gereksiz ve zaman kaybıdır dil öğrenmek isteyen var ise ingilizce öğrenebilir tanrı ile iletişime geçmek için, ibadet için dilin bir önemi olduğunu sanmıyorum ingilizce öğrenirseniz dünyanın her yerinde rahat dolaşırsınız.

Fakat arapça öğrenen insanda ingilizce öğrenen insanda kendini geliştirir ve bu iyi bir şeydir.

Ayrıca Tanrı- Allah eş anlamlıdır bu konuda hemfikir olmamız gerekir.

teethtoteeth adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi Hâlık-ı Kâinatı tanımak ve Ona iman edip ibadet etmektir.
Sadece ibadet etmek için mi ? Tanrının buna ihtiyacı var mı? Ben Tanrı olsaydım insanları yaratmazdım.

Arshavin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunların sorgulanması tehlikeli değildir.
Aksine her inananın neden inandığını neye inandığını sorgulaması ve öğrenmesi gerekir.

Bilmediğin bişeye inandım demek inanmak değil ikna olmaktır.

Müslümanlar araştırmalarını Kur'ân dayanaklı yapar. Bizim için doğru olan budur. Hiç inancı olmayan veya başka dinlere göre yaşamayı tercih edenler onlara göre araştırma yapsın. Fakat en düzeli tüm ilahi kitapların (çünkü;inanlar için ilahi kitaptır, buna itiraz gelebilir inancı olmayanlardan.) anlaşıldığı dilde okunması ve üzerinde düşünülmesidir.

İnanç meselesi kul ile yaratıcı arasındadır. Sizin hiç birimizden ya da hiç kimseden din öğrenme lüksünüz yoktur. Öğrendiğiniz kişi de yanlış bilgiler edinmiş olabilir.

En güzeli kendin ilahi kitapları anlamaya çalışmak olacaktır. Arapça bilmiyorsan Türkçe mealleri anlamayı denemek en güzel başlangıç olur.
Yorumunuza katılıyorum hocam ama maalesef bu yorum ile Türkiye gerçeği baya uzak birbirine.

Bugün bir adamla tartıştım hocam, dedim ki polis çağır gelsin bana dedi ki hayır seninle mahşerde görüşecez dedi Tanrıya inanıyor musun dedim dinci geçinen adama inanıyorum dedi bende Tanrıya inanmıyorum dedim onun anladığı dilden konuştum ve bana küfür etti bekle dedi dükkandan bıçak alacağım dedi ben bekledim gelen giden yok belki beni vuracaktı silahla belki geberip gidecektim bilmiyorum ben sadece Tanrıya inanmıyorum dediğim için bugün ölebilirdim. Ben belki ileride yeni yapılan Çamlıca Camii'nin imamı olacağım beni neden öldürmeye düşünüyorsun ey sakallı adam sen ne bicim müslümansın be.

LZY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah'ı kim yarattı o zaman?
Bu soru bir paradoks ve sonuca bağlanması mümkün değil.