AlfaKurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir tane Şerefs*z sitemizden içerikleri ya botla yada ele hemen çekiyor.

Google bir kaç içeriği benden önce onda taramış.

Ama bu kansız şahsiyet haber sitelerinden de içerik alıyor kopyalıyor yani. 3-5 site kestirmiş gözüne.

Benim konuların iç linklemeleri vs bulunmaka. O düz bir şekilde çekiyor.

Az önce bir konu yayınladım içerisinde adres yazdım. Baktım çekmiş ve adam hemen index alıyor deliricem. Full çalıntı içerikle. :S Botu nasıl engelleriz arkadaşlar? Sanırım bot ile çekiyor:

Sizce benim zarar görme ihtimalim nedir?

Ayrıca

<meta property="article: published_time" content="2018-10-14T17:57" />

özelliğini siteme nasıl eklerim yardım ederseniz çok sevinirim.

Birkaç tavisyem olacak:

1) Yazı içine link verirken linkli rengi siyah yap, belki manuel çekip elle linkleri siliyordur. Gözünden kaçarsa senin için süper olur. Makale ortalarında minik bir kelimeye link verebilirsin.

2) Wordpress'te pushpress eklentisi var. Bu yazının hemen güncellenmesine ve yazının senin olduğunun algılanmasına yarıyor. Bir yazı yazıp gönderince direk bunu Wordpress'e iletiyor.

3) Bazı eklentiler var. Mesela yazını Feed üzerinden çekiyorsa Feed sonuna bağlantı adresi ekliyor. Çeken kişinin sitesinde adresin gözüküyor. Mesela bu özellik seo yoast eklentisinde var. Mesela yazılarına şu şekilde link ekler:

%%POSTLINK%% isimli yazı, %%BLOGLINK%% sitesinden alınmıştır.

Bu yazıyı biri botla çekse bile yazının sonuna linkini eklettirir.
Seo yoas eklentisinde> Search appearance> RSS sekmesi. Ayar burada...

4) Yazını yazınca imleme sitelerinden olabildiğince hızlı göndermeye çalış. imleme siteleri diye araştır bulursun.

Dediğim gibi botla çekiyorsa büyük ihtimal RSS üstünden çekiyordur. rss link ekleme özelliği baya işine yarayabilir. Manuel çekiyorsa bazı kelimelere link ver tuzak kur.

Aklıma gelenler bunlar.