Yekta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Site içi seosu güçlü olan İngilizce siteye sadece özgün ana dili gibi İngilizce makale girmek yükselmesi için yeterli olurmu sizce, backlink falan olmayacak.
Konuyu 2 yönlü olarak ele alacağım.

Öncelikle nereye kadar yükseleceğin konusu o anahtar kelimedeki rekabet ile doğrudan alakalıdır. Bir anahtar kelimen vardır o anahtar kelimede hiç rekabet yoktur, hatta o anahtar kelime odaklı kurulmuş hiçbir kök domain yoktur, o zaman 8-10 yazı ile bile direk kafaya girebilirsin. Rekabet arttıkça işler zorlaşmaktadır. Sitenin yaşı, içerik sayısı, backlink sayısı çok önemli konulardır. Rakiplerini iyi analiz etmelisin.

Makale konusuna gelince aşırı önemli bir konu. Google, yazdığın yazının gerçekten kaliteli olup olmadığını hafızasında bulunan diğer makalelerle karşılaştırıp hemen sana uygun puanı verebiliyor. Bazı makaleler o kadar kalitelidir ki güçlü rakip sitenin yazdığı aynı yazı senin gerinde kalabilir. İngilizce makale yazdıran birçok kişinin sitesine baktığımda çoğunun başarısız yazılar olduğunu görüyorum. İyi bir makale için gerçekten iyi bir araştırma ve doğru kelimeler seçilmeli. Sorsan herkes SEO'ya uygun yazı yazıyor ama bu insanların SEO'ya uygun yazı yazmaktan anladıkları sadece ve sadece anahtar kelime yoğunluğudur. Sen bunu %3-5 civarında tuttunmu her ne hikmetse o yazı SEO uyumlu oluyor Buradan çok fazla bilgi vermek istemiyorum ama iyi bir makalenin önemli kriterleri ve nasıl yazılması ile ilgili önemli kriterler mevcut. Kısacası sadece özgünlük yeterli değil.

Bu yüzden anahtar kelimenin belirlerken iyi bir planlama yapmalısın. Eğer iyi bir planlama yaparsan emin ol ki basit özgün makalelerle bile istediğin yere 1 ay gibi bir sürede bile gelebilirsin.

Kısacası çok fazla kriter ve değişken var. Bazen ufak bir çalışma yapman yeterli olabilirken bazen yetmiyor. Yükselme konusunda illa özgün yazı yazdıktan sonra yükselirsin buna bir şüphe yok ama Google'de para kazanman için aramada 1. çıkman şart. 2ci bile olman hiti aşırı düşürüyor. Ben zamanında bir araştırma yapıp okumuştum. Zaten Google'da ilk 3 arama sonucu anahtar kelimen reklamla alakalı ise 3 tanesi reklam. 1ci olduğunda aslında 4. olmuş oluyorsun. Bu bile sitene gelen trafiği bayağı etkiliyor. Tabi her kelimede çok fazla reklam çıkmıyor ama burada anlatmak istediğim bir yola gireceksen 1.cilik için girmelisin onun için gerçekten iyi bir fizibilite yapmalısın.