Hala boş boş bilmiş gibi yorum atıyorsunuz
Az öğrenin ana dilimiz Arapça

Osmanlıca diyoruz M.kemal atatürk zamanında latin alfabesi kullanılarak türkçe diline geçtik 50 sefer yazdım bunu ve hala boş boş bilmiş gibi yorum atıyorsun..
Sen neyi araştırıyorsun acaba yada hiç bir araştırma yaptınmı bunu söyle ?
ya kardeşim bak ben Allah'a tanrı denmesinden değil Allah denmesinden yanayım. kendim de hep Allah kelimesini kullanırım, tanrı kelimesini kullanmam. ama yeter be! konuyu okurken tilt oldum resmen. halen inatla diyosun ki ana dilimiz arapça. 1 kasım 1928 yanlış hatırlamıyorsam latin harflerinin kabulü. e biz 1928'den önce arapça konuşuyorduk da bir günde ülkedeki tüm insanlar şu an konuştuğumuz dili yani türkçe'yi mi konuşmaya başladı. bu nasıl mantık? hayır bir de o kadar ısrarcısınız ki sürekli olarak insanlara araştırmalarını cahil olduklarını falan söylüyosun. trollemeye falan mı çalışıyosun napıyosun? gerçekten biraz aklınızı kullanarak okuyup araştırmanız dileğiyle.
Allah yerine tanrı kelimesi kullanılması konusuna gelince kelimenin etimolojik kökekine falan bakmaya gerek yok. "tanrı" kelimesi tapılmaya layık görülen her şey için kullanılır. yani örneğin güneşe tapan insanlar güneşe, aya tapan insanlar aya, ineğe tapan insanlar da ineğe tanrı diyebilirler. ancak Allah kelimesi böyle değildir. Allah kelimesi sadece Allah için kullanılıyor. bu yüzden Allah kelimesinin kullanılmasının daha doğru olduğu benim şahsi görüşüm.
konunun asıl olayına gelince de bazı arkadaşlar "islamiyet tartışılmaya gelmez, sakat konular bunlar." falan demişler. tam tersine islamiyet'te araştırmak çok önemlidir. önemli olan gerçekten merak ederek, öğrenmek isteyerek araştırmaktır. öğrenilen yeni şeylere vicdanlı bir bakış açısıyla yaklaşmaktır. sırf karşı olmak ya da provoke etmek için yapılan araştırmanın, sorgulamanın insana tabi ki faydası değil zararı olur. "Allah bizi neden yarattı?" sorusuna getirilen yanıtlar arasında duyduğum ve bana gerçekten mantıklı gelen yanıt şuydu: var olmak güzel bir duygu. Allah da var olmayı paylaşmak istedi. ve kendini varlığını bildirmek istedi.
"insan yaratıldı ama acı çekiyor, buna Allah nasıl göz yumuyor?" demek olaya az önce bahsettiğim gibi vicdansız yaklaşmaktır. insan sevinç de yaşıyor, mutlu da oluyor. ve hatta Allah'a kulluk ederek cenneti hak edebiliyor. cennet gibi bir ödülü yaratılmadan nasıl alabilirdi ki insan?
dilim döndüğünce bildiğim kadarıyla bu şekilde açıklayabildim. yanlışım hatam varsa affola.