Kardeşim benim bak cahil ile etme muhabbet diye bir kelime var
Şuanda kullandığımız dil LATİN dile bizim ana dilimiz ARAPÇA'idi Mustafa kemal atatürk zamanında türkçe dediğimiz latin dilini kullanmaktayız..
Allah rızası için kurban olayim ortalık karıştırmayın biraz araçtırm yapın öğrenin çok şükür türküm çok şükür müslümanım
Ve ben burada bunu söyleyince onlarca yorum var ana dilimiz arapça imiş diye dalga geçiliyor ne zaman açıp bir kitap geçmişimizi okudunuz ? Ne zaman nereden geldiğimizi hangi ülkeler hangi topraklar bizimdi okudunuz öğrendiniz şimdi kalkmıssınız burada bana türkçe ana dilimiz diyorsunuz hala saçma sapan yorumlar atıyorsunuz...
Şuan kullandığımız dili dahi bilmeyen arkadaşlar konuşur olmuşlar tekrar söylüyorum şuan kullandığımız dil LATİN dilidir

Mustafa kemal atatürk bu dili getirmiştir türkçe olarak bu dili bizler kullanmaktayız..
dini yada siyasi konulara pek girmem fakat osmanlı zamanıda türkçe konuşuluyordu hemde gerçek türkçe.Bunu öğrenmek için geçmişe ışınlanmanıza gerek yok sadece biraz araştırabilirdiniz. Sadece alfabemiz latin alfabesi oldu.