WFox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar 15 bin tl gibi küçük bir paraya küçük bir bakkal devir alacağım konumu güzel site içerisinde günlük satış 500-600 tl civarı fazla ürün yok, aylık kirası 350 tl dükkanın.

Sorum şu şekildedir, satan arkadaşın vergi levhası yok kira kontratı yapıp alacağım bu şekilde bir sorun teşkil eder mi ?

ben vergi levhası çıkartsam ekstra ne kadar gider ?

birde nelere dikkat etmeliyim bilmediğim bir iş ve ilk iş yerim olduğu için onun verdiği heyecan var, deneyimli kişiler yol gösterirse sevinirim.
site içi olayı biraz işi bozuyor sitenin dışındna gelip alan olmayacaksa iş yaş.

bence onu devir almak yerine siteye yakın çevresinde bakkalın ya da şarküterinin olmağı bir bakkal şarküteri karışımı bir yer açman daha akıllıca olur.

ben bir abiye ön ayak oldum nereden başlayacağıını bilmiyordu. ilk olarak dükkanı kiraladı evden bir raf iki masa getirdi bir yazar kasa aldı ikinci el almasa daha iyiymiş. sonradan vergi için başvurduğunda yazar kasayı da belli bir yerden alıp bişeyler yaptırttı ama onu tam bilmiyorum.

yani kısaca boş dükanı kiraladı. 3 sene önce. kolacı şütaşcı falan dolap koydu. sucu su bıraktı. ülker eti toptancısı kendi geldi mal bıraktı. aynı bim in ilk yıllarında olduğu gibi kutuları ters çevirip ürünleri üzerine dizdik beraber. iknici elcilerden bir kaç malzeme aldı. sadece uuzn süre deterjancı gelmedi gidip onu aradı biraz . onun haricinde afyondan sucukçudan tut da aklına ne gelirse hepsi 15 gün içinde gelip parasız mal bıraktılar sattıkça ödedi. 3 sene önce net kar 7500 liraydı aylık. ama çevresinde bolca yeni yapılaşma vardı ama alışveriş yapacak yer yoktu pek.şimdi bim dahi geldi ama işler yine iyi şükür diyor bakkaldan şarküteri tavuk ağırlıklı iş yapmaya başladı. bir de yakınlara okul açıldı öğlenleri tavuktan saç kavurma gözleme falan yapıyor işi iyice büyütmüşler anlayacağın.

vergi işlerine ise dükkan açıldığında bir muhasebeciye yetki vermiş. o üç ay sonra falan başlattı sanırım. çok bi detayı yoktu sadece yazar kasada çok uğraştı . ayrıca 3 sene önce sanırım 1200 lira ödüyordu ya 6 aylık olacak ya da yıllık emin değilim.

en önemlisi konum potansiyel alışveriş yapacak kişilerin sayııs çok olmalı. sadece bir sitedeki 50 daireye güvenerek bu işe girme. bir yol üzerinde olmalı ardiyeesi çok olmalı.