KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-A...ak-caiz-midir-

“Tanrı” kelimesi, Arapça “ilah” kelimesinin karşılığıdır. “İlah” daha çok, Allah’tan başka ibadete layık görülen varlıklar için kullanılır. “Allah” kelimesi onun bizzat kendisini ifade eden özel ismidir. Bu bakımdan, kelâm âlimlerine göre “Allah” kelimesi, Cenab-ı Hakk’ın yüce zatına ve bütün kemal sıfatlarına delalet eden özel ismidir. Hiçbir dilde bu kelimenin ifade ettiği özel manayı kapsayacak bir kelime bulunmamaktadır. Öte yandan “Allah” kelimesi bütün Müslümanlar için tevhid inancını temsil eden ortak bir bağ niteliğindedir. Bu sebeple Müslümanların, ibadet ettikleri tek yaratıcılarını “Allah” diye anmaları daha doğru olur. Dolayısıyla “Allah” bu adla veya “esmâ-i hüsn┠adı verilen 99 isminden biriyle anılmalıdır. Bununla birlikte, dinimizin bildirdiği mutlak kemal sahibi, noksanlardan münezzeh olan yüce Allah’ı “Tanrı” diye anmak da İslam inancına aykırı olmaz.
Bak güzel kardeşim sizede güzel bir açıklama yapayim...

TANRI kelimesi eski zamanlarda sahte ilahlara putlara tapanlara söylediği bir cümledir bunu araştırırsanız öğrene bilirsiniz biraz okumak gerekli aslında.

Ayrıca din ve siyaset nereye çekersen oraya gider din ve siyaset üzerinden hiç bir zaman konu açılmamalı ve tartışılmamalı gerekli yerlerde aile içi sorunlar dahi çıka biliyor

Tekrar üstüne basa basa söylüyorum TANRI SAHTE İLAHLARA SÖYLENEN VE PUTLARA TAPILAN BİR KELİMEDİR GEÇMİŞİ İYİCE ARAŞTIRMANIZI RİCA EDİYORUM..

Ayrıca orada burada şurada ne yazmış beni ilgilendirmez.. Yüca rabbimin 99 tane ismi içerisinde TANRI kelimesi geçiyormu ?