Müthiş bir bilgilendirme konusu oldu. Bazı konularda yanlış biliyormuşum. Doğrusunu öğrendim. Teşekkürler amacım kimseyi hedefe almak değil.
Polis asker vatandaş için var. Ben iki yıl önce bana kötü muamele yapan polis memurlarını Bimer şikayet etmiş. Sonra beni Samsun Emniyet müdürlüğünden rütbeli bir Polis Memure galiba daire başkanıydı. Makamına davet etmiş durumu anlatmıştı. Beni bir kez telefon açıp çağırmış ben biraz çekinmiştim. Sonra ikincisinde çekinmeyin gelebilirsiniz o eski polis yok artık demişti. Konu yine TIR sıkıştırması sonucu polis dubalarına girmek zorunda kalmışlığım durumdu. Mobesse kameralarından olay çözüme kavuştu. Yetkili bayan polis polisin her ihbarı değerlendirdiğini ve işlerinin çok zor olduğunu söyledi. Bunu vatandaşa hissettirmeden göstermek için. Olay OHAL ile alakalı idi kenara çeken polis OHAL var haberin yokmu dediğinde bende OHAL vatandaş için değil Polis Asker için oldunu söylemiştim. Onada açıklık getirdi. Yeri gelirse her ne kadar OHAL tam OHAL olmasada yine tüm yetkilere sahiplermiş. Vurma dahil. Gerçekten ucuz atlatmışım. Gerçekten bize toplum olarak polis askerden korkulması gerektiği öğretilmiştir. Ancak bu şu sıralar değişiyor. Çünkü gidip polis soru sorduğun zaman git başımdan yapmıyor. Vatandaşına hizmeti ve eğitimi veriyor. Sadece kıyafetler değişmemiş bakış açılarıda değişmiş.
Ülkemizin polisi Gerçekten çok iyi gezigezive
https://www.youtube.com/watch?v=3ZPKpMviKRU&t=76s diye bir kanal var burada Türk aile dünya turu yapıyorlar karavan ile ve meksika polisi resmen soygun yapmış ve atm paralarını çalmış neyseki bizim polisimiz böyle değil gerçekten bir ülkede güvenlik güçlerine güvenmek çok önemli bir durum. Bizzat 19 Mayıs Emniyet müdürlüğünde tüfekle nöbet tutan polis konuyu istişare ettim düşünceleribi anlattı gerçekten güzel tespitlerdi. Polisimizin kıymetini bilmek önemli helali hoş olsun artık kırmızıda duruyorum