Daha bugün kırmızı ışıkta bir densiz git git geç işaretlerinden sonra açtım kapıyı geç dedim.
İçerden birşeyler zırvalıyordu, kurtarmaz sürter gibi birşey dediğini tahmin edip, geç mesafe var dedim.
Sinirlendi olmayan aklınca, sonra ben kapattım kapıyı. Kırmızı ışıkta 1 araç boyu geçti, sonrasında gidemedi haliyle.
Çünkü araba kaynıyordu trafik, ve 15 metre bile yok, trafik polisi arkada bekliyor. Bilen bilir, hacettepe hastanesine ibni sinadan aşağı inip kavşaktan geri dönerken.
Her yer zaten polis kaynıyor, aynı dengesiz gidemeyeceğini anlayınca geri geri gelmeye başladı bir de.
Haliyle bu ışıkta geçince, onun yerine arkadaki geldi, yaya geçidinin üzerinde durdu. Kornaya asıla asıla zor durdurduk arabayı, geri geri gelip bir de adama çarpacaktı.
(hastası yok, 4lüler yanmıyor, arabada tek) Bunun 5 defa para cezası yemesi lazım. Bu geçsin diye biraz ileri gitsem ben de ceza yiyeceğim.
Metro girişi gibi birşey açılmış yeni zaten, önünde sürekli polis ekipleri bekliyor. Haa bir de, aynı ekibin uzantısı hacettepeye girişte sol şeritteki araçları hastane girişine sokmuyor.
Düdüğü çalıp düz devam giremezsin diyor. Tekrar tur atıp yolun başından beri sağ şeritte giriş yapanlara izin veriliyor.

Uzun lafın kısası herkese yetki ver elbette, maaşına da etki etsin ki ihlal edenin tekerine çivi sokar gibi cezayı soksun ön cama...
Ama bunun da kontrolü bir o kadar sağlıklı olmalı. Adamlar kafasına göre oturduğu yerden 10 araçtan birinin plakayı okuyup bas cezayı geç derse buna ne yapacağız?
Kamera kaydı tutma gibi bir zorunluluk varsa eyvallah, iyi etmişler. Ama yok ise yapacakları işin EGZOZ borusuna portakal girsin emi...