Hussein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunların her biri benim kitabıma mi özel yapılıyor
200 sayfa bir kitap ne kadar yer kaplar bir araçta öyle bir yazmışsınız ki sanki kişiye özel 😁
ptt 4 tl alıyor başka kargo daha ucuz sanmiyorum ki o sadece bana özel getirildi
Kargonun operasyon sürecini anlattım. Kargolar için genel olarak "araca yüklenip geliyor, ne maliyeti var ki" diye düşünülüyor. Olayın "araca yükleyip getirmek" olmadığını anlatmaya çalıştım. Ayrıca evet sizin kitabınız da bu adımların hepsinden geçti. Hatta Adana-İstanbul gibi uzak mesafe ise daha farklı adımlardan da geçti.

Ptt ise farklı bir kurum. Adı pttkargo olabilir ancak ptt hala özel statüde bir posta kurumu. Dolayısıyla kargo firmalarının taşıyamadığı zarf mektup vb. şeyleri taşıyabiliyor. Bu sayede toplam maliyeti düşürüp daha az maliyetli taşıma yapabiliyorlar. Bu durum ucuz olduğu gerçeğini değiştirmez tabi.

Her kargo firmasının farklı fiyatı var doğal olarak. 1 kitap için 26 tl kargo ödemek elbette anlamsız derecede fazla ancak kargonun içeriğine göre fiyatlandırma yapılamıyor. 8000 TL'ye iphone alan adam da 26 tl hatta daha az ödüyor belki.