Hocam senin şu sony ısrarın beni çok tereddütte bırakıyor.
Attığın makinenin zoom olayı hoşuma gitti. Benim istediğim tam olarak şu;
Ofiste bazı fotoğraflar çekmek, yakın zamanda bir youtube kanalı ile insanlara bilgi aktarabileceğimiz bir sistem kuralım diyoruz. Çok pro bir video işi olmasa da işimizi görecek düzeyde olsun istiyoruz. Bu bağlamda sony'nin hangi ürününü almalıyım sizce?
sahibinden de falan 2. el sony neredeyse yok o yüzden 2000 liraya yakın bir şey için nispeden daha düşük makine alabilirim. canon olursa 2000 liraya ikinci el olduğu için daha iyi bir makine alabiliyorum. o yüzden canon da ısrar ettim.
Hocam açık konusayim. Siz henüz makine ile ne yapacaginizi bilmiyorsunuz. önce ona karar verin. profesyonel makine bir bilgisayar gibi degildir. tüm ust düzey bilesenler bir arada olsun ben hepsini kullanayim.
zoom icin ayri lens portre icin ayri lens makro icin ayri lens alacaksınız.
foto ağırlıklı ise ayrı makine video agirlikli ise ayri makine bakmaniz lazim. verilen bitrate fsp ve iso degerleri bile onemli urun seciminde.
misal ben video agirlikli kullaniyorum. 4k ceken Sony a6300 18-105 lens ile. ama bu bir makto lens değil. gece çekimlerinde f degerinden dolayi sorun yaratıyor. o sebeple de simdi 2.600 tl odeyip 35 mm f1.8 oss lens alacam. yani ne is yapacaksanız ona gore adim atmak dogru olan.
yillarca bu urunlerin satışını yaptım. canon 550d 600d 650d almaya gelen bircok musterime fuji hs30 verdim, sonu hx300v verdim. sebebi belli. ani fotoğrafçılığı yapacaklar. profesyonel olarak ayar yapip, saatlerini harcamayacaklar. simdi heps memnun. cunku zaten 1 ay sonunda hepsi cihazlari ayda yilda bir kullanmaya baslamislar. illa profesyonel alacam diyip aglanan ise cok. lensler pahali ve en onemlisi egitim almadan bu isler cok zor. oto modda cekim uaptiktan sonra telefonda ayni isi goruyor acikcasi.
ama sanirim siz cankn 600d de karar kilmissiniz. hayirli olsun şimdiden. ama onerim bilen birisi ile ikinci el alacaksaniz alim yapin.
lens ve bady temizligi, shutter sayisi, pil durumu, sıvı teması, lens centiklerinde sorun vs gibi birsok detaya hakim olmaniz lazim.