Hocam açık konusayim. Siz henüz makine ile ne yapacaginizi bilmiyorsunuz. önce ona karar verin. profesyonel makine bir bilgisayar gibi degildir. tüm ust düzey bilesenler bir arada olsun ben hepsini kullanayim.
zoom icin ayri lens portre icin ayri lens makro icin ayri lens alacaksınız.
foto ağırlıklı ise ayrı makine video agirlikli ise ayri makine bakmaniz lazim. verilen bitrate fsp ve iso degerleri bile onemli urun seciminde.
misal ben video agirlikli kullaniyorum. 4k ceken Sony a6300 18-105 lens ile. ama bu bir makto lens değil. gece çekimlerinde f degerinden dolayi sorun yaratıyor. o sebeple de simdi 2.600 tl odeyip 35 mm f1.8 oss lens alacam. yani ne is yapacaksanız ona gore adim atmak dogru olan.
yillarca bu urunlerin satışını yaptım. canon 550d 600d 650d almaya gelen bircok musterime fuji hs30 verdim, sonu hx300v verdim. sebebi belli. ani fotoğrafçılığı yapacaklar. profesyonel olarak ayar yapip, saatlerini harcamayacaklar. simdi heps memnun. cunku zaten 1 ay sonunda hepsi cihazlari ayda yilda bir kullanmaya baslamislar. illa profesyonel alacam diyip aglanan ise cok. lensler pahali ve en onemlisi egitim almadan bu isler cok zor. oto modda cekim uaptiktan sonra telefonda ayni isi goruyor acikcasi.
ama sanirim siz cankn 600d de karar kilmissiniz. hayirli olsun şimdiden. ama onerim bilen birisi ile ikinci el alacaksaniz alim yapin.
lens ve bady temizligi, shutter sayisi, pil durumu, sıvı teması, lens centiklerinde sorun vs gibi birsok detaya hakim olmaniz lazim.