Mesajlar için çok teşekkürler.
En önemli nokta şu; mesafe uzadıkça hızınır düşer.
Evet bende farkındayım o durumunda çok fazla fiyat isterse zaten yaptırmıcam birşey.
Bakır kablo dan kasıt eski usül hat çekicek size. Yani en fazla Hiper internet kullanabilirsiniz. Bakır denmesinin sebebi de artık Telekom yeni hatlarını ağırlıklı olarak fiber olarak çekiyor. Fiber hat getiremediği yerlerde ise eski usül bakır hatlarla bağlantı veriyor.
15 20 mb bile yeterli benim için bakalım ne çıkçak bende bilmiyorum.
O nasıl "kentsel" dönüşüm, o nasıl "kent" arkadaş... Hayret ettim, kentsel dönüşüm projesinde internet altyapısı yok.
Böyle bir şey için dikkat etmeniz gerekn bir şey yok. Adam ne yaparsa odur. Neticede izinsiz internet çekecek size. Hatta izinsiz değil, kaçak dahi çekecek olabilir. Neden derseniz, tanımadığınız bir adam size geldiyse orada başkalarına da gidiyor demektir sıradan... Yani kendisine gelen bir interneti o kadar dağıtamaz. Bir adam bumuş, kutudan kaçak çekiyor olabilir. İşi yaptığı başkası varsa onunla görüşüp fikir edinseniz daha iyi olur.
Bornova merkeze 5 dk lık mesafedeyim folkart la birlikte tv lerde reklamı çıkmaya başladı kentin ama gel gelelim bir internete bile ödenek çıkartamıyorlar.
Evinize en yakın nerede fiber var oraya bakar mısınız? Fiber internet hem fiyat olarak daha uygundur hemde kaliteli bir cat6 kablo ile 1km kabloya kadar problem yaşamazsınız. Bende yeni bir eve taşındığımda 6 ay kadar aynı problemi yaşadım. Mahalle muhtarımız çözmüştü. İdarelik olarak ise turk telekom mobil hatlarda saat bazlı internetler var. Şuanda fiyatı hala uygun. 10 gb internet 15 lira. İdarelik alabilirsiniz. Oyun oynayacaksanız 1km kablo ile pinginiz artacaktır bilginiz olsun. Not: Eski turkcell superonline çalışanıyım.
Sizin bu mesajı dikkate alıcam hocam bir araştırma yapıcam üst mahale tarafında fiber olması lazım en fazla 300 400 metre o şekilde daha iyi çözülür işim.
hocam aynı durumu osmangazi mahallesinde yaşadım. konak telekoma bağlıydı(sen muhtemelen bayraklı telekom'a bağlısındır.) hiç vazgeçmeden 2 ay boyunca her öğlen işten çıkıp gittim en sonunda ödenek olmayan, port olmayan sokağımıza küçük bir kutu eklediler. şuanda fiber olmasada 50mbit internet kullanıyorum. İlk başlarda 10 metre yol altı kazı yapılacak siz öderseniz hızlı olur falan dediler. fakat bastırınca çözüyorlar işi. Burda olay telekom bayii, ilçe müdürlüğü değilde bağlı olduğu bölge müdürlüğüne ulaşmakta bitiyor. Birde iş çözen personele denk gelirsen yaşadın
Bornova kızılay mh. merkeze direk 5 dk baya gittim çözmediler illa tanıdık yada direk dediğin gibi adamı denk gelmesi lazım.