Dün akşam saatlerinde, bir tane whatsapp profil fotoğrafı asker üniformalı bir adam yazdı. Kendisinin incirlik üssünde asker olduğunu, aynı zamanda sattığım ürünü almayı çok istediğini söyledi. Buraya kadar her şey tamam. *********** şahıs, bana ürünün fotoğraflarını atmamı söyledi, sonra ürün hakkında bir kaç soru sordu cevapladım. Tüm konuşmalarımızı bu arada ingilizce yapıyoruz. Ardından PTT kargoya yarın gidip ürünü Nijerya'ya yollamamı istedi kargo bedeli 300 tl gibi bir şey tutacakmış, beyefendi onu da yollayacakmış sağolsun. Ardından internete, öyle kafam esti, "nijerya sahibinden" yazdım ve kanım çekildi resmen. Adamlar tam dolandırıcıymış. Adam whatsapp'tan mail adresimi iban bilgilerimi almıştı.
Eğer uyanmasaydım olay şu şekilde olcaktı,
yarın sabah bir mail alacaktım (BankOfAmerica) adında, burada yazılan şey, ptt kargoya verdiğimize dair dekont numarasını mail e cevap olarak gönderirsem eğer para hesabıma geçecekmiş... Arkadaşlar dikkatli olun.. o kadar çok insan tokatlanmış ki internette okuyunca şok oldum. Yarın sabahtan sizlere whatsapp konuşmalarımı ss olarak atacağım. Henüz adam beni tokatladı zannediyor.. güzel şeyler yazacağım.