constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef bu tarz sektörler yeni nesil saadet zincirlerini oluşturuyor. Bakıyorum şöyle sosyal medyaya, sakallı bir adam var. Lüks uçaklar, arabalar, villalar gezip duruyor. Zengin olacağınızı, ek iş değil asıl işiniz olacağını söyleyip çerez parasına sizinde nasıl kazanacağınızı anlatıyorlar. Yerseniz tabii. Hiç kimse cidden yüksek rakamlar kazandığı halde oturup bunu başkalarına satmaz. Hem kendine rakip çıkartır hem de boşa çaba sarfeder. Senden alacağı 40-50 liraya tamah ediyorsa bil ki 5 kuruş kazanamıyordur. Bu tarz eğitimler verenlere siz ne kadar kazanıyorsunuz, aldığınız paraların dekontunu görebilir miyim diye sorun. Kesin kem küm edecekler yada sahte belge paylaşacaklardır.

Yapmaya çalıştığınız iş global sektöre hitap ediyor ve ciddi reklam bütçesi ayırmak zorundasınız. Çinden aldım avrupaya sattım ile olmuyor iş. Birilerinin sizi görüp hatta güvenip sattıklarınızı satın alması lazım. Lafın kısası çok büyük bir rekabet var.

Sıfırdan site açıp boş yere reklama para verene kadar etsy gibi yerlerde hobi ürünleri satabilirsiniz. Burada birilerinin sizi bulması daha kolay. Hem de en az günde 1$ ödeyerek sitede aramalarda reklamınız çıkabiliyor. Tabii fiyatı yükseltmek sizin elinizde. Türkiye den de bir şeyler alıp satabilirsiniz. Hazır dolar da yükselmişken daha fazla kar edersiniz. Aksi halde shopify ile boşa debelenirsiniz.

hocam dost acı söyler demişler. değerli fikirleriniz için tşk ederim. haklısınız aslında ama seçtiğim sektör ve ürünü iyice araştırdım. niche diyebilirim yani. reklamlarda da hedeflemesi güzel yapılırsa satış olabilir diye düşünüyorum.udemy üzerinden aldığım kursta soru cevap kısmında diğer üyelerin yazdıkları mesajlarda görüyorum satış yapanlar var. verdiğiniz bilgilerde haklısınız evet ama imkansız da değil sanırım. etsy’yi araştırdım biraz, aslında o tarz ürünlerim var ancak Türkiyeden abd’ye gönderme olayı var. 5-10 $’lık ürüne bi o kadar kargo parası oluyor belki daha fazla. bu sorunu nasıl çözeceğiz ? yani dropshhipng de ki kargo olmama olayı güzel. bilmiyorum yani kararsız kaldım. değerli fikirleriniz için tekrar teşekkür ederim.