Onun sigortası sizin aracınızın masrafını karşılar ama hasar kaydı onun arabasına işler. Sizin aracınızda hasar kaydı olmayacak, ekstra bir ücret ödemez sigorta ama aracınızı yaptırıp verir. Sizin aracınızda yapıldıktan sonra sadece arka tampon boyalı veya değişen olacak, resmiyette şu kadar hasar kaydı var yazmayacak. Şimdi babam'a da sordum aynısını diyor. Onun sigortası sizin aracınızı yaptırır, çıkan masrafıda size çarpan aracın üstüne ekler. Sigorta sadece karşı tarafı karşılar yani size çarpan kişi kendi aracını kendi cebinden yaptıracaktır. Kaskosu varsa size çarpan aracın hem kendisinin hemde sizin aracın masrafını yaptırır ama her iki aracın masrafını hasar kaydı olarak size çarpan arabaya ekler. Siz sadece kaporta hasarı ile kurtulursunuz.
Hasar kaydı sadece ona işlicekse güzel olur tampon plastik oldugu için zaten bakılmıyor expertizde felan. Teşekkür ederim yorumunuz için
Şöyle bir bilgi buldum hocam.
Tam emin değilim, yaşayan arkadaşlar aydınlatırsa daha iyi olur ancak; ben de ekspertiz raporu ile dava açmanız gerektiğini biliyorum. -değer kaybı için-
İnternetten araştırdım eve dava açıyorsunuz felan ama çok büyük kaza yok uğraşılması sonuç alınması uzun sürüyor galiba. Eskiden öyleymiş acaba belki değişmiştir hemen karşılıyordur dedim onun için sordum. Avrupada sanırım bişi olunca hiç uğraşmıyorsun senin yaşadığın tüm maddi manevi kayıpları gideriyorlar keşke öyle olsa