ostothek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Sayfayı AMP'e geçirince ziyaretçi sayısı sayılmıyor mu. Yani sanki amp ziyaretçileri sayılmıyor gibi geldi bana. Lakin ziyaretçi sayısında inanılmaz bir düşüş oldu.

Yardım lütfen.
Öncelikle geçmiş olsun. Bu konuda çok araştırma yapmıştım. Bir ara geçsem mi geçmesem mi diye çok düşünmüştüm. Bazı siteler bu konuda sorun yaşamıyorken bazıları ciddi sorunlar yaşayabiliyor. Takip ettiğim yabancı bloglar var. Birçoğu kullanıyor ancak geçen şöyle bir konuya denk geldim.

https://kinsta.com/blog/disable-google-amp/

Kinsta çok önemli bir hosting firması. AMP konusunda bir araştırma yayınladı. AMP geçince hitleri %59 düşmüş. Yazıda sitelerine yaramadığından bahsetmiş. Tabi hiç sorun yaşamayan kişiler de var. Aylık 2 milyon görüntülenmeli bir yabancı blog takip ediyorum mesela o site sahibi kullanıyor.

Şu aramaya bakarsan amp ile hit düşüşü konuları çıkıyor.

Benim de anladığım kadarıyla tuhaf sonuçlar verebiliyor. Çok yüksek mobil hiti olan bir sitemde kullanasım var ama el gitmiyor

İlk linkte kaldırılma metodları yer almış.

Sizde elinizdeki bilgileri bizimle paylaşın lütfen daha detaylı bilgiler verin. En azından kullanmak isteyenler bu konuyu okurlar.
AMP kullanıyorken ziyaretçi sayılır normal olarak.

Ekleme:
https://www.2dogsdesign.com/case-study-amp-pages/

Bu site incelemesinde ise süper sonuçlar alınmış.
FINAL THOUGHTS
We are often asked if “AMP is good for our website”? Here are our thoughts!

1) If a large part of your traffic is mobile traffic – implement AMP!
2) If you do not have a lot of traffic or minimal traffic then no need to implement AMP
3) Image and video heavy websites probably do not need to bother with AMP right now.
4) If you have a lot of keywords ranking well whether your traffic is low or high, AMP might have some value.

mobil hitiniz fazla ise kullanın yoksa gerek yok.
resim be video gibi agır sitelerin kullanmasına gerek yok.
çok anahtar kelime ile hit alıyorsanız faydası olabilir gibi görüşler var.