Bonarous adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu an baktım da kazandığımın 3'te 2'sini hiç harcamadan koymuşum resmen. Ailemden farklı şehirde öğrenciyim; evin kirası, faturaları, mutfak masrafı vs. bana ait, haftada hiç olmazsa 3-4 gün şehir içinde bir şeyler yapıyoruz, her ay da 4 gün - bir hafta arası şehir dışı tatilimiz var.

Nasıl oluyor derseniz hiç 250 metre fazla yürümekten çekinip küba tütünü almak yerine marketten / bakkaldan sigara almadım. Bir mekanda kahve içerken "dur ulan canım çekti" diyip trileçeye 12 TL vermedim. Mutfak için üşenmiyorum Bim'de 8 TL olan kaşar peyniri Migros'tan 13 TL'ye almıyorum, yürüyorum Bim'den alıyorum. Giyim alışverişi yaparken alacağım şeyleri seçmek neredeyse 2 haftamı alıyor en son 2 pantolon 2 gömlek 8 tane tişörtü 260 TL'ye aldım.

Bir de şu var Eskişehir'de yeme içme çok ucuz. 2 ay öncesine kadar tam tantuni + ayran + barbekü sosunu 4,50 TL'ye yiyerek doyabiliyordum. Bunda midemin çöp gibi olmasının yani yemek seçmememin, aynı yemeklerden sıkılmamamın etkisi de büyük tabi.
Herşey tamam ama dur ulan canım çekti diyip trileçeye 12 tl vermemen, Migros'tan kaliteli peynir yerine bimden 8 tl'lik peyniri alman kenara para bırakma olmuyor. 4,5 tl'ye yediğin yemek ise neyden yapıldığı belli olmayan üründür. Çünkü maliyet açısından bile 4,5 TL'ye o yediğin ürünleri veremez.

Para biriktir güzel şey fakat sağlığına da dikkat et.