Öncelikle patlama riski taşıyan elektronik sigaralar mekanik olanlardır. Yani şu kalem gibi olanlar. Kalem gibi olanları değil de daha gelişmiş olanları kullanmakta fayda var. Ben Pico markalı elektronik sigarayı kullanıyordum ve bir sorun yaşamadım. Yarar ve zararlarına gelecek olursak da bana göre tamamen zarar. Neden mi? Aşağıda madde madde açıklayacak olursam;
1-) Elektronik sigaranın likitlerinin nikotin oranları vardır ve yanlış hatırlamıyorsam en ağırı 0.9 olandı. 0.2, 0.4 ve 0.6 olanları da var. Onlar buna göre daha hafif fakat gene aynı kapıya çıkıyor.
2-) Elektronik sigaranın likiti beni hasta etti. Kullanmaya başlamamın ilk 1 haftasında ağzımda ve boğazımda AFT dediğimiz beyaz yaralardan çıktı. Bunun yanında da süper derecede halsizlik ve ateş yaptı. (Araştırdığım kadarıyla elektronik sigara kullananların %90'ında aynı sorun var. Likitin içindeki maddeden ötürü bünye kaldırmıyor ve yabancı madde olarak algılıyor).
3-) Elektronik sigaranın likiti gerçekten hızlı bitiyor çünkü sigara bağımlısı olan insan sigara tadını bir şekilde almak, sigara dumanını boğazında hissetmek istiyor. Likitin sürekli bitmesi demek de sürekli yeni likit almak veya yapmak demek. Yani likite sürekli para vermeye başlıyorsun. Malzemeleri alıp kendin yaparsan nispeten daha ucuza geliyor fakat o hazırladığın likiti de bekletme süren var (yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta)
4-) Elektronik sigaranın dumanı insanı kesmediği için istemsiz olarak habire içiyorsun. Bu da sürekli ciğerinin dumanla dolması demek oluyor.
5-) Bana göre en önemli mesele şu; Elektronik sigaranın zararları nedir? Hepimiz sigaranın uzun vadede olan zararlarını biliyoruz. Bunun hakkında yüzlerce araştırmanın sonucunda uzmanlar bu bilgiyi bize veriyorlar fakat elektronik sigaranın sadece kısa vadeli kullanımda zararlı olmadığını savunan kişiler var. Ama bir detay var. Elektronik sigaranın uzun vadede olan zararlarını kimse bilmiyor ve henüz yeni sayıldığı için uzun vadede araştırma yapılmadı.
Bunları düşünerek elektronik sigaraya başla veya başlama. Ben başlamanı tavsiye etmiyorum.
Hocam tavsiyeleriniz ve bu değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
sigarayı bırakmak ıstıyor ısen champix denen bı ılac var onu kullan devlet hastanelerı recete edıyor bunu ılacı kullanırken 14 gun sıgara ıcmeye devam edıyorsun sonra sıgaradan uzaklasıyosun deneyıp bırakan cok gordum
Hocam ilaç işine hiç girmeyeyim diyorum ama bakayım duruma göre teşekkür ederim yorum için

hocam ben kullandım 2 ay sigarayı biraktım oyle basit degıl arkadasın dedıgı 2 şik daki olaylar bende olmadı demek herkese göre degısebılır normal sigaradan daha iyi en azından paran cebınde kalıyor 2 cısı nefsine hakım olursan tamamen bırakabılırısn ben faydasını gordum ama tekrar basladım sıgara nefsımı yenemedım
Şu yoruma sigara yakıyorum hocam teşekkür ederim

kesinlikle e sigara falan değil iqos deneyiniz
iqos araştırıyorum şuan ve marlboro iqos gördüm hemen bakıyorum hoşuma gitti

yok öyle bir dünya e sigara alayım da sigaramı bırakayım veya azaltıyım. çevremde bu yöntemi deneyen herkes 2-3 ay içip geri sigaraya döndü. e sigaraya verdiği para da çöpe gitti. ama yine de siz bilirsiniz. vaperesso diye bir marka var biraz pahalı ama en kaliteli olanlardan birisi belki de en iyisi
Hocam aslında her türlü dünyayı meydana getirmek bizim elimizde ama iş beyinde bitiyor tabi . Vaperesso ve iqos'u araştıracağım çok tşkler