Geçenlerde
namecheap.com da yapılan kampanyaya aldanarak bir domain regledim. Fakat reglerken sitede üyeliğim olduğu için farklı isim, mail telefon, adres ile yani tamamen sallamasyon bilgilerle üyelik açıp domaini kaydettim. Fakat bence tevafuk

kayıt olduğum mail adresini domainin gmail adresi olarak yazdım. Yani
siteadi@gmail.com şeklinde. Neyse site açıldı içeriği yükledim. Fakat bugün siteye girdiğimde aktivasyon yaptırın dedi. Bende panele girip bakayım dedim ama arkadaş sanki domain lanetli. Bir türlü şifre aklıma gelmiyor. Giriyorum şifreyi ama yanlış diyor. Mail adresini ise ben domaini alıncamı aldı birisi yoksa daha önceden mi vardı başka biri kayıt etmiş bile.
Neyse ben chat üzerinden iletişime geçtim. Doğal olarak benden isim soyisim telefon ve adres istiyor. Bunları versem alacağımda aksilik tamamen sallamasyon girdim bilgileri ve en kötüsü telefon numarasını hatırlamıyorum. Hatırlasam da oda sallamasyon.
Şimdi diyeceksiniz proje yapmaya kalkıyorsun gidip 0.88 cent ile domain alıyorsun. Haklısınız ama alırken hiç aklımda böyle bir şey yoktu. Dursun bir köşede diye düşündüm. Ama aklıma iyi bir fikir geldi ve sonuç hüsran. Nasıl böyle bir zincirleme hata yapabildim bende şaşırdım. Şimdi düşünüyorum acaba bundada bir hayır mı varki elden gitti
Tabii chat den benden bu bilgileri isteyince veremedim ve kapattım. Adamlar mail atıp isim soyisim, adres, mail adresi ve kartın son 4 numarası ve skt istedi. Bende aklıma gelenleri yazdım. Hatta sipariş saatinden tutun dekonta kadar her şeyi yolladım.
Benim korkum mail sahibi duruma ayıkıp bu domain bana aitti ahanda bilgileri derse o zaman hapı yuttuk. Ama gerçi bilgiler sahte mail adresi hariç Ödeme bilgileri de elinde yok.
Eğer cevap olumsuz olursa ne yapmam gerekir. ICANN bana yardımcı olur mu acaba?