corpixx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok zor şartlarda çalışıp düşük maaş alıyorsun. Sonra örnek veriyorum bir telefon alıyorsun 5-6 taksitle 12 taksitle
e haliyle o mal senin için kıymetli oluyor. Sonra aman bir yeri çizilmesin ,kırılmasın diye özen gösteriyorsun.
Halbuki maaşının yarısıyla o telefonu alsan umursamassın bile bu olayın ırk ile alakası yok.
Aynı şey arabalar içinde geçerli adamlar 2-3 maaş ile yurtdışında araba alabilirken sen 50 maaşınla alabiliyorsun haliyle o mala önem veriyorsun.
+1
Çocuğu sağır etmesini savunmuyorum ama mala tabi ki önem verilecek. Bizim ülkede para kolay kazanılmıyor.
Ben 15 yıldır çalışıyorum, 15 yıl sonunda sadece elimde bir tane araba var.
Arabanın fiyatı , benim 5 yıllık maaşıma denk geliyor. Yani yememişim , içmemişim , hayatımdan 5 yıl sadece ve sadece o mal için gitmiş. Bırakta değerli olsun.
Adam geliyor , arabayı çiziyor , sürtüyor , koltuklara hayvan gibi çamurlu ayaklarıyla basıyor , koltukta sigara söndürüyor , sonra delirince amma da kıymetli malın varmış oluyor.
Bu mal benim hayatımdan giden 5 sene , 5 yıllık emeğim. Bende isterdim avrupalı gibi 2-3 aylık maaşımla alayım ama yok 60 ay çalışmışım sadece onun için. Bırakta kıymetli olsun.