Değerli hocam en başında Suriye'lilerin önünde sonunda geri dönmesi gerektiğine, bizim demografik ve kültürel yapımızı bozacaklarını söyledim.
Ben Suriye'lilerin Tgeri dönmesi taraftarıyım, ama bunun nedeni siyasi.
Biz Suriye'lilere can güvenliği sağladık, ev sahipliği yaptık, misafirperverlik gösterdik...
Ama ev sahibi biziz ve onlar misafir, misafirlerin eve sahip çıkmasına karşıyım...
Ama Almanya meselesi de uygun değil. Türkleri Almanlar davet etmedi, Alman hükümeti davet etti.
Suriyelileri de sen istesen de istemesen de senin hükümetin kabul etti.
Ve Suriyelilere vatandaşlık veren bu hükümet 1 referandum ve 2 seçim. daha kazandı.
Yani maalesef şu anda yaşadıklarımız bize müstehak...
Tecavüz konusundaki görüşlerine katılıyorum.
Tecavüz aşağılık bir şeydir.
Ama Suriyelilerden kurtulmak için böyle belden aşağı nedenler bulursan haksız duruma düşersin.
Suriyeliler tecavüzcü oldukları suç işledikleri için değil, buraya ait olmadıkları için geri dönmelidir.
Onun dışında tecavüz üzerinden bir aşağılama geliştirirsen, yarın bir gün bir Türk bir kız çocuğuna tecavüz ettiğinde yüzün kızarır.
Görüşlerinize saygı duyuyorum. Diğer yandan belden aşağı veya yukarı farketmez hocam vatan bizim. Bizim olan vatanda haklılık veya haksızlık davası olmaz. Bugün hepsini Suriye'ye geri postalasak Esed iti mi gelip bize bir şey söyleyecek. Adam zaten çağırıyor vatandaşlarını geri. Savaş bitse de şunları bir geri gönderebilsek.