İş basit olduğu için asgari ücret veririm diyorsun işleri basit olanlar ekmeği %50 daha ucuz mu alıyor yada ev kirasınımı ödemiyor? İşi basit olanlar dışındakiler atom parçacığı mı üretiyor? Bak bir meslek grubuna şu kadardan fazla maaş vermem dersen toplumda çatışma ve mutsuzluk başlar.
İnsanlar ürettikleri katma değer kadar ekonomiden pay alırlar.
Daha fazla para isteyen kendini geliştirir daha fazla katma değer üretirse daha çok para kazanır.
Bütün gün bir kasanın başında kasaya giren çıkan paranın hesabını tutan adam daha fazla kazanmak istiyorsa bu işten fazlasını yapabilmeli.
Haftada 3 saat ders çalışmayan çocuklar haftada 10 saat futbol maçı seyrediyor maç yorumlarını dinliyor.
Üniversite okuduğunu iddia edip evde 1 saat ders çalışmayan adamlar, her gün 3 saat netflixte dizi izliyor.
Toplumun büyük çoğunluğu sigara içiyor ve akşamları 3 saat süren milletin bir birini düdüklediği dizileri izliyor.
Bu adamlar sigara parasını udemy'ye yatırıp, her akşam 3 saat udemyden ders izlese alim olur, kazandıkları parayı katlarlar ve 10 senede ülkenin çehresi değişir.
Yabancı dil bilme, eğitime ve öğretime yatırım yapma, kendini geliştirme sonra az kazanıyorum diye mutsuz ol.
Umurumda değil o tembel adamların ne kadar mutsuz oldukları.
17 yüzyılda yaşamıyoruz, okuma yazma bilmeyen adamların çağında değiliz, herkes okuma yazma biliyor, hindistan gibi kast sisteminde yaşamıyoruz...
Halinden memnun olmayanlar sigara içip mastürbasyon yapacağına önce iyi derecede ingilizce öğrenir,
sonra ingilizce üzerinden farklı konularda eğitim alarak daha çok para kazanacağı daha üretken olacağı yeteneklerini geliştirirler.
39 yaşındayı iyi derecede ingilizce, orta derecede almancabiliyorum. 1 senedir Rusça kursuna gidiyorum bitirince 6 ay rusya ya da ukrayna da yaşayıp ispanyolca ya da fransızca ile devam edeceğim.
Her hafta udemy deki eğitimleri ve çeşitli üniversitelerin uzaktan eğitim kampanyalarını takip ediyorum beğendiklerime kayıt olup bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Sonra bazı işlerdeki adamlar mutsuz olur çatışma çıkarmış.
Merak etme kendin geliştiremeyen adamlar organize olacak, hak arayacak çatışma çıkaracak enerjiyi ve motivasyonu da kendilerine bulamazlar...