Bunun ilginç bir tarafı yok. Adı üstünde bunlar şans oyunları. Büyük ikramiyeler kazanmak çok çok düşük ihtimal dahilinde. Ama hiç mi şansınız yok, elbette var.

Kazı kazandan büyük ikramiyeler kazanan insanları ara sıra gazetelerde görüyoruz. Yurtdışında falanca ülkede kazı kazan oynayan genç kız bilmem kaç milyon dolar kazandı vs. diye ben de çok haber görmüşümdür..
Geçen yıl da yanlış hatırlamıyorsam Isparta'dan bir kişi 200 bin TL kazanmıştı kazı kazan oyunundan..

Tabi eskiden bu tarz oyunlara güvenilirdi, özellikle piyango, loto gibi çok büyük ikramiye veren oyunların çekilişleri noter huzurunda, canlı yayında yapılırdı..
6-7 sene önce hükümetimiz "sıcak para gibisi yok la satalım gitsin bu Milli Piyango İdaresi'ni" dedi ve devlete ait, altın yumurtlayan Milli Piyango İdaresi maalesef satıldı.
Sonra çekilişlerdeki canlı yayın olayı kalktı. Milyonlarca liralık oyunların çekilişleri kapalı kapılar ardında yapılmaya başlandı nedense..
Sonra büyük ikramiyelerin hep art arda (bakan, milletvekili, bürokrat gibi şahsiyetlerin ikamet ettiği) Ankara'nın Çankaya ilçesine çıktığını gördük haberlerde..

Son 15 yıldır yapılan çekilişler maalesef hep şaibelidir.
15 yıl öncesinde normal vatandaşa ikramiye çıkma şansı 1 milyonda 1 idiyse, artık 1 milyarda 1 oldu
"Eee paran var derdin var" diye bir söz var ya hani..
Devlet büyüklerimiz sağolsun normal vatandaşları böyle bir dertten kurtardılar

Yani artık geçmişe nazaran bu şans oyunlarını oynamak sokağa parayı çöp niyetine atmaktan farksız.
Ama işte umut dünyası, yine de ara sıra, o gün keyfim de yerindeyse ben de alıyorum, belli mi olur la talih belki güler yüzümüze diye