Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amsterdam 'dan arkadaşlarım bugün döndü ve köpekler ile kontrol yapıldığını söyledi. Metal dedektör daha mantıklı geliyor bana.
Ayrıca Amerika'da bulundunuz mu bilmiyorum ama Work and Travel'dan dönen arkadaşım çok fazla güvenlik kontrolünün olduğunu söyledi.
Bence siz yanlış görmüşsünüz ya da yanlış duymuşsunuz.
Bugune kadar sayamayacagim kadar ulke gezdim. Yani duymadim, gordum, yasadim!
Amsterdam mesela, Schiphol havalimaninda metal dedektor yok, amsterdam yollarinda o kadar ot ve icki tuketilmesine ragmen tek bir taskinlik gormedim, ne gunduz ne gec saatlerde. Milleti yolda ceviren polis de gormedim. Kopek ise orda gayet normaldir, cunku o uyusturucu kopegi ve en basit uyusturucularin cogu birakin yurtdisina cikartmayi, amsterdamdan baska sehirlere goturmek bile yasak.
Amerika'da ise guvenlik kontrolleri ise butun insanlar icin olmuyor, supheli gordukleri insanlara, daha dogrusu ortadogululara benzeyenlere veye siyahilere yapmaktadirlar ve bunun ismini de random search koymuslar.

Neyse konuyu uzatmayacagim, cunku baska yone gidiyor. Bugune dek bildiklerimi, yasadiklarimi ve gorduklerimi soyledim ve gercekci olmak gerekirse ne derseniz deyin, bunlari degistiremeyecek malesef.