Arkadaşlar son zamanlarda sizde farkettiniz mi bilmem ama iş konusunda malesef forumda özellikle sektörel bir olumsuzluk yaşıyoruz. Bu lafımı lütfen gerçekten emeğinin karşlığını öldürmeyen ve hakkını veren arkadaşlar alınsın.

Evet serbest piyasa herkes alt limit fiyatını verebilir. Ancak bunu hobi amaçlı yada ek iş yapan arkadaşlara söylüyorum , lütfen üzerine alınacaklar alınsın bunu , bukadar ucuza iş yapacağınıza kendinizi geliştirip yarım saat harcadığınız bir çalışmayı yarım günde yapın baride 10 15 tl ye tasarım (logo,afiş,kartvizit vs.) yapmaya yüreğiniz el vermesin arkadaşlar.

R10 piyasasını ben bu anlamda son zamanlarda en çok hissedenlerden biriyim eminim diğer emektar arkadaşlarda bunu söyleyecektir.

Çok şükür bizi bilen biliyor müşterilerimizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık. Ne çok pahalıya satış yaptık ne de ucuza verdik , emeğimiz neyse hizmetimiz neyse bıkmadan usanmadan revizede ne gerekiyorsa yapmışızdır herzaman.

Bi yandan bakıyorum tasarım yarışmaları kategorisinde kalite giderek düşüyor , ücretli tasarım işleri kategorisinde adamlar elinde olsa bedavaya yapıcak sürekli referans kasmak için ama kurallar el vermiyor.

Sonuç olarak herkes istediği tasarımcıya yaptırır işini evet bunda özgürdür ama bundan ciddi ek gelir yada sabit gelir için çalışan arkadaşların emekleri toprakla örtülüyor yavaş yavaş.

10 yıllık r10 üyesiyim 11 yıl olucak ama forumda bu anlamda karmaşık bir zamana daha rastlamadım , daha öncesindede hep vardı aslında ama son zamanlarda ciddi bir şekilde arttı.

Umarım düzelir bu olaya el atılır nasıl olucak onuda bilmiyorum ama...