Hep yazıldı etti ama taşımak istemedim sitelerimi. Şuan kafamı taşlara vuruyorum. İsimtescilde yer alan sitem hacklendi, veriler elimde yok. İsimtescil'e açıkladığım halde "yedek bulunmamaktadır" gibi kısa bir cevap verdiler. Çıldırmamak elde değil. Diyeceğim şu: bu firmadan uzak durun.
Merhaba. Firmaların "yedek alma" diye lanse ettikleri olay aslında şudur. Sunucularda bir problem meydana gelecek olursa, o yedekleri firma kendi altyapısını yeniden oluşturmak için kullanır. Müşterinin talepleri için değil. Örnegin bizim sözleşmemizde şöyle bir ibare vardır.
"3.9: Odea Web, sağladığı hizmet içerisinde bulunan müşteri verilerinin hatalı kullanımlarından, veri içeriklerinden, e-posta ile kullanılan tüm verilerden doğabilecek hiç bir maddi veya manevi zararlardan sorumlu tutulamaz. Bu verilerin yedekleme ve saklama yükümlükleri müşteriye aittir. Odea Web müşterinin tüm verilerini düzenli bir biçimde yedekleme ve bakım işlemine tabi tutacaktır. Buna rağmen Odea Web hizmetlerinde meydana gelebilecek kesinti veya veri kaybından dolayı oluşabilecek hatalardan, zarardan ve ziyandan Odea Web sorumlu değildir. Verilerin yedeklenmesi sözleşme metninde aksi belirtilmediği sürece (veri miktarı ne kadar olursa olsun) müşterinin sorumluluğundadır."
Buna benzer bir sözleşme İsiM Tescil'de de olabilir. Ayrıca yedekleme olayı, INODE limitineyada kullanılan disk alanına göre değişir. Bazı sunucular belirli bir kapasite üzerinde ki verilerin yedeklerini almazlar.
Geçmiş olsun. Ne yazık ki firmadan bu konu ile alakalı bir hak talep edemezsiniz.
Arkadaşım bence suçlu o değil sizsiniz! Firmaları karalamak bu kadar kolay olmamalı bence. Paran varsa hizmetin alasını alırsın.
Host alırken adam büyük afişler ile yedekleme şu kadar diyor + 50 TL verseniz bu sorun olmayacaktı. Madem vermiyorsunuz sonuçları da bunun gibi oluyor. Ben her hafta alıyorum yedekleri bu sorumluluktur. Host alırken de host işi yapan firmalardan alın hac.k sorunu yaşamayan yerler var.
Zaten hack olayıda firmalar kabul etmezler. Hack olayı sadece 1 tek site ile sınırlıysa büyük ihtimalle ya script warezdir, yada güvenlik açığı vardır. Firma sırf bu sebeple karşı yaptırım bile uygulayabilir.