Merhaba arkadaşlar, yaklaşık olarak 1 senedir seo konusunda denemeler ve araştırmalar yapıyorum. Zor bir anahtar kelimede network kurup sonrasında ana siteyi ilk 5 e sokmaya çalışacağım. Bu konuda her türlü öneriye açık olmakla birlikte günlük olarak yapılanları buraya not edeceğim. Konu yanlış yerdeyse taşınabilir.
Her Paravanda ve Ana Sitede Dikkat Edeceklerim;
- SSL ve Lighthouse skorları
- Tamamı farklı ve benzerlik oranı düşük ip kullanılacak
- Domainler farklı şirketlerden alınıp whois bilgileri gizlenmeden farklı isim soyisim ve numara ile alınacak
Not: İlk başta ahrefs ve o tarz analiz araçlarına para harcamak yerine bu rakamı paravanlara harcayacağım. İleriki zamanlarda ana siteyi kasmaya başladığımda satın alınacak. Paravanlara ana siteymiş gibi dışarıdan temiz linkler alınacak.
Paravan 1:
9 Ekim 2018 : İlk paravan için 1 senelik idare edecek hosting ve .info domain alındı. Basit bir blog teması ve SSL kuruldu. 1 Adet 134 kelimelik makale girildi. Bu paravanda bilgi verici ve halk ağzıyla yazılmış makalaleri karışık olarak yayınlayacağım. Bugün eklediğim yazı bilgi vericiydi.
10 Ekim 2018: 2 adet yazı girişi yapılıp birer gün sonrasına zamanlandı. Bir tanesi bilgi verici diğeri hayat hikayesi tarzı samimi içerik. Toplam yazılan 3 içeriğin anahtar kelime oranı en düşük %1.9. Lighthouse konusunda iyileştirmeler yapıldı amaç paravan siteleri ana site gibi kasmak. İleriki günlerde açılacak paravanlar için samimi makaleler hazırlanacak. Bilgi verici olanlar dışarıdan satın alınabilir.
11 Ekim 2018: Eklediğim ilk yazı pinterestte board açılıp pinlendi. Link nofollow olduğu için bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. İlerleyen günlerde bir yazıyı daha pinleteceğim.
12 Ekim 2018: İndex almadığı için search console kaydı yapıldı. Yapıldıktan yarım saat sonra anasayfa index aldı.
13 Ekim 2018: Zamanlanan 2 yazı yayınlandı bir süre yazı eklememeyi düşünüyorum. Son yazı pinterestte pinlendi.
Paravan 2:
10 Ekim 2018: Club uzantılı domain ve hosting alındı. Takıntılı olmama rağmen aynı ipden giriş yapmak zorunda kalıcam umarım bir sorun çıkarmaz.
11 Ekim 2018: 80-100-150 kelimelik içerikler yazıldı henüz tema ve wordpress kurulmadı tüm makaleler hazırlandığında zamanlayıp bırakacağım. Biraz müşteri yorumlarının olduğu tarzda paravan kuracağımdan makaleleri kısa tutmak zorunda kaldım.