Laravele yapısı itibari ile hayran olmamak mümkün değil. Laravel kullanırken phpden uzaklaşıp farklı bir dil kullanıyorumuş hissini yaşıyorsunuz. Codeigniter daha hafif yazımı kolay, kullanırken evet ben php kodluyorum hissini sizden almıyor. Bence diğer frameworkler bu ikisi arasında biryerde kalıyor. Laravel insanın ufkunu açıyor, çok fazla şey öğretiyor, bu nedenle tercih edeceksem laravel, hızlıca bir framework öğreneceksem codeigniter öğrenirdim.

Kişisel görüşüm framework ile kodlanmış bir yapıyı devralmıyor yada ekip ile proje geliştirmiyorsanız salt php kullanmak çok daha zevkli. Sürekli frameworkleri takip edip kullandıkları mimari ve teknikleri inceleyip benzerlerini kendi sistemime dahil etmekten çok zevk alıyorum. Kullanıp ardında ne döndüğünü bilemeyen çok fazla insan var, kullanılacaksa bu şekilde kullanılmamalı. Bu işi yaparken ekonomik kaygıları öne geçenler bilerek, anlayarak framework kullanmalı, kod yazmak hayatının bir parçası olan kodlamayı sevenlerinde kullanmayacaksa bilerek, anlayarak kullanmaması gerekir, sonuçta sektöre yön verenler bu frameworkler, dünyadan kopmamak lazım gelir.