Hocam bu işin önü alınmazsa, r10 giderek çöplüğe dönecektir.
Ben bu foruma google seo kategorisi için kaydolmuştum.
Sonra bir gün geldi, orası insanların kendi bloglarına yazdıkları makaleleri imledikleri, hiç bir bilgi vermeyen, kendilerinden önce 1000 kere açılmış konulara makale yazıp kendi sitelerini imledikleri bir alan haline geldi.
Sonra ben o kategoriye hiç girmemeye başladım.
Çünkü benim o kategoriden öğrenecek hiçbir şeyim yok ama insanların benden öğrenecekleri çok şey vardı.
Bir sürü insan benden bilgi alamadılar çer çöp bilgiyi tekrar tekrar okudular.
Forum üyeliği üzerinden para kazanmak ve bunu bir ranta dönüştürmek etik değil.
Forumda başkası adına konu açmak yasaktı bildiğim kadarı ile, eğer para alıp başkası adına konu açıyorsanız bu da yasaktır.
Foruma üyeliklerin kısıtlanması gerektiğini savundum hep.
İşte tam da bu nedenden. İnternette üretebildiği tek katma değer r10 üyeliği üzerinden 10 lira kazanmak olan adamlar yüzünden bizden bir nane olmuyor.
Forumda binlerce faydalı konu var.
Buradan programlama, sunucu yönetimi, seo, pazarlama, kodlama tasarım öğrenmek yerine forumdan 10 lira kazanmaya çalışan adamlar ile bu forum da memleket de bir adım öteye gidemez.
Fikrine saygı duyuyorum ama işportacılığı bırakıp iş kurma peşinde koşmalı r10 a üye olabilecek kadar web işlerine giren herkes.
Şuanda zaten çöplük gibi olmadı mı hocam

Önüne geleni üye aldılar 5 sene öncesiyle şimdiki bir değilki. Önüne geçilmez el altından davetiyede satıyolar üyelikleri açıyolar adamlar vpn ile toparlıyor üyelikleri dolandıran 2 gün sonra tekrar burda başka hesapla hep yaşıyoruz bunlar. Herkes iş kurmak ister hocam ama bi yere kadar, r10un adını duymayan birçok işletme var adam seo işi tanıtım vs diye veriyor nerden bilsin 45 yaşında iş adamıdır siteleri vardır reklam yaptırır ama burayı bilmez onun gibi