öyle bir durum olduğunu sanmıyorum ben bir yazılım üretmek o yazılımı satmak hangi kanunda yasak olabilir ki içerisinde para geçmeyen sadece hobi amaçlı oynanan sistemeler yapabilir bunları insanlara sunabilirsiniz
yasa dışı şekilde para trafiği sağlayarak insanlardan para almak ve bu paralarla yasa dışı şekilde kumar yolu ile para kazanmak şuç evet
fakat bir yazılımcının tamamen hobi amaçlı kullanacağını söyleyen birine bunu para karşılığında vermesinin karşılığında almış olduğu paranın beyanını devlete vermesinin ve bunun gelir vergisini ödemenin hiçbir mahsuru yok
burada yazılımcı ne kumar oynuyor nede kumar oynatıyor
satmış olduğunuz yazılımda yazılımı sizden alacak olan kişiler kimse
herhangi şekilde kayıt altına almış olduğunuz bir metin yazı telefon konuşması olması çok daha iyi olacaktır yazılımı sizden alacak kişi size sözlü veya yazılı olarak bu sistemi
para karşılığı oyunlarda kullanmayacağını beyan ederse ve bu beyan sizin elinizde bulunursa suç işlemiş sayılmıyorsunuz ama yazılımcı olarak
bu yazılıma sürekli sağlamış olduğunuz bir destek varsa o kısımda bir hesap vermek zorunda kalabilrisiniz diye tahmin ediyorum
aslında konu uzasın diye yazmadım ben kendimde bu tarz yazılımalar ürettiğim için bir nevi düşüncemin ne derecede doğru olabileceğini sormak istiyorum diyebilirim bu hususu direkt olarak bir avukatla konuşmuş olduğumu da belirteyim.
ve noktayı koyayım
iyi çalışmalar.
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Fakat ürünü orta koyan kişi siz olduğunuz için hertürlü sorumlusunuz. Alacak kişinin ben hobi amaçlı kullanacağım beyanı bile bu durumda sizin için yeterli gelmiyebilir. Zira bu yazılımların piyasa değeri oldukça yüksektir. Kimse hobi amaçlı bu kadar meblayı bir yazılıma bağlamaz. Ayrıca suç teşkil eden bir ürünü ortaya koyarak o suçun yayılmasını teşvik etmiş oluyorsunuz . Şöyle düşünelim bir çiçek varki çok alımlı ve güzel fakat kötü insanların eline geçerse bir şehri yok edebilecek kadar zehirli. Karşınızdaki kişi çok alımlı ben koleksiyon olarak o çiçeği istiyorum dese ve siz bunu ona sunsanız ne olacak

Bu riski aldığınıza göre risklerin doğuracağı sonuçlarada hazır olmanız gerekmektedir. Bunlarda benim nacizane fikirlerim.