Özellikle sosyal ağlardan mobil olarak gelen ziyaretçilerin çoğu zaman yaşattığı sorun. Bunun birkaç nedeni var ki bence en başında insanlar o sosyal ağdan çok uzaklaşmak istemiyorlar. Yani ben twitter'da gezerken bir linke tıklayıp geri dönüyorum, başka bir sayfaya girmemeye özen gösteriyorum ( istem dışı ) hal böyle olunca her daim sitenize arama motorundan gelen ziyaretçi ile sosyal ağlar arasında fark olacaktır.

Ancak ziyaretçiye yeni bir şeyler verirseniz ki diğer arkadaşlar CTA ile olayı özetlemişler, ziyaretçinin ilgisini çekerseniz mutlaka ikinci sayfayı, üçüncü sayfayı gezecektir. Bazı sitelerden " ben buraya nasıl geldim, ne yapıyordum " diye düşünüyorum. Bu tarz sitelere girdiğinizde mutlaka adamların taktiğini inceleyin, çünkü bu aynı zamanda öğretici olacaktır.

Eğer bir blog sitesiyse grafikler çok etkili oluyor. Sayfada grafiklerin okunma oranı, yazıların okunma oranından çok fazla. Grafiklerle destekleyin çalışmalarınızı. İnsanlar çok önem veriyorlar.
Bir de yapılan bazı çalışmalar oluyor, adam alakasız bir şekilde birçok sosyal medya aracından hizmet alıyor. İnsanlar sitenize gelse bile hiçbir şey bulamıyor çünkü yapılan reklam yanlış. Siz, vaad ettiklerinizi sitenizde sunuyor musunuz? bu konuda da emin olmanızı öneririm.