ALLAH BÜYÜK...
Bunlarında sonu geliyor yavaş yavaş, çekirdek alıp izleyeceğim o günü..
Şayet diğer tarafta iki elimde yakalarında.. Benim rızkım'dan 1 kuruş dahi geçtiyse ki %1 milyon geçmiştir..
'' KABİR GÜNÜNDE GÖRÜŞECEĞİZ ''
DİPNOT: Birkaç kendini bilmez vatan haini, TÜRK düşmanı ve insan ayrımcılığı yapanlar yüzünden şuan bu vaziyetteyiz. Şunu unutmasınlar ki;
TÜRKİYEYİ
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK kurdu..
KİMSE BÖLEMEYECEKTİR!
İTİRAZI OLAN VARSA DA KAPI ORADA ! ÜLKEYİ TERKEDEBİLİR !
Bizim buralarda senin gibi insanlara söylenen bir söz var ALLAHINA GURBAN GARDAŞ bu kadar net
Hocam ben çok abartı olmasın diye 30 bin kök dedim de siz 3-5 köklük hobi bahçesiyle karşılaştırıyorsunuz buna diyebilecek birşeyim yok. Babanız nerede yapıyor bu işi bilmiyorum ama yoğun tarım yapılan bir ovada ilaçsız üretim yapamazsınız. Şöyle söyleyeyim benim ablam da dediğiniz gibi yemek için ufak bir yere 20-30 kök dikmişti.Ve hastalıktan dolayı 1 el bile doğru düzgün toplayamadık. Babanız da bir süre bu işi yaptıktan sonra bir hastalık geldiğinde domates yetiştiremez olacak.Çünkü o hastalığı temizleyecek bir ilaç yok kullanımda.Şuan kullanılan ilaçlar hastalık etmenini ancak uzaklaştırıyor.Tamamen yok etmiyor. Ben bursa/iznik liyim. Ve malesef ovada dediğiniz şekilde üretim yapmak mümkün değil. Ki zaten saydığım masrafları yapmadan üretim yapılabilse kimse boş yere masraf yapmaz.
Çok değil gereken gübreleme dahi yapılamıyor malesef fiyatlar yüzünden.Gübre malesef ucuz birşey değil. Domates gerçekten çok can sıkıcı bir bitki. O yüzden hiç bulaşmıyorum

Domateste aklıma gelen hastalıkları sayayım; trips, kurşuni küf, bakteriyel benek,çökerten, erken yanıklık, kök boğazı yanıklığı vb.
Arkadaşlar ben domates üreticisi değilim. Sadece olanı söylüyorum. Malesef durum bu ve bu durum çiftçinin yarattığı bir durum değil burda. Zaten şuan gerçekten çiftçilikten para kazanan insanlar burda domatesle falan uğraşmıyor.
benimki hobi hocam ama kök hastaliklari için solcan gübresi öneriyorum çok faydasi var ve hastalanmiyor domatesler kolay kolay