Domates Adana'da 8₺ hemde çeri denen vahşi domates biz çocukken bunlar her yerde yetişirdi yabani domates 8 tl Allah'ım sen mukayyet ol aklımıza.
Millet pazarcıları savunuyor ama ben pazardaki adama sizin işinizde zor bu şeftali belki tarlada 0,50₺ size gelene kadar 5₺ oluyor dediğimde kim diyorsa yalan diyor ben gidip topladım dedi birde kavga ettik adamla güya Bursa,ya gidip şeftali toplamış.
Çözüm çok basit düşen meteordan vergi almaya kalkan maliye etkisiz hale getirdiği TMO devreye sokacak ve çiftçiden ürünü direk alacak çiftçi ürünü tüccara 0,50₺ veriyorsa devlet bunu 0,90₺ alacak hallerdeki komisyoncuları kapatıp bir sürü işsiz genci memur olarak işe alarak Hal komplekslerini devletin tam kontrolüne sokacak.
Pazarcıya ürünü 1,2₺ den devlet satacak ve en fazla 1,75₺ satabilirsin diyecek ortada dolaşıp üç kuruş ekmek parası için simit vs.. satanlarla ilgilenen zabıta,da bir işe yarayıp pazar yerlerini kontrol edecek.
Aslında yapılmayacak şeyler değil ama her şey çiftçiye AL ANANI,DA GİT denmesiyle başladı