Merhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır aklımda vardı. Şimdiye kadar hiçbir zaman kullanmamıştım.
Sitelerim her bakımdan sorunsuzdu.
Dün gece ücretsiz versiyonu bir sitemde kullanmaya başladım.
Tabi birçok kişinin kafasında soru işareti olabilir. Türkiye'de bir sunucudan elbetteki erişim daha hızlıdır. Acaba bu sıralamada bize olumsuz bir etki erder mi etmez mi sorulan sorular arasında.
Zamanında bir araştırma yapmıştım ve olumsuzluklar görmüştüm. Tam aklımda kalmadı ama cloudflare sunucudaki sitelere bağlı olarak sıkıntı yaşamış olanlar vardı.
Siteme normal erişim 15-20 ms iken bu 80-85ms.
Site açılış olarak hiçbir sorun yok. Test sitelerinde puanı artmış durumda.
Şimdi 1-2 gün kullandığımdan dolayı Cloudflare neden iyi onları yazayım!
Birazda araştırma yapmıştım.
1) Saldırıları engelliyor
2) Host değişikliği yaparsanız DNSlerinizin onaylanmasını beklemenize gerek yok. Tek yapman gereken panelden İP değiştirmek. Bunu pek fazla bilen yoktur ama yazmak istedim.
3) En önemlisi bence bu trafik koruması. İnanılmaz bir şekilde trafik koruyor. Belki inanmayacaksınız ama bugün şu ana kadar %72 trafik kurtarmışım. Yani bugün 100 mb kotadan gidecekse 28mb gitmiş sadece.
Şimdi bu bence önemli. Çok uygun hostingler ile az trafik alsanız da işinizi görür.
4) Site çok hızlı açılıyor. Emin olmamakla birlikte eskiden 1.7 saniye bir açılış hızım vardı pingdom toolda. Şu an 365 ms. 4 kat bir azalma olmuş.
Şu an Google Console'den bazı takipler yapacağım.
Sistemi önemli bir sorun olmazsa 1 ay test edeceğim.
Bu süre zarfında Aranma kelimeleri sıralamaları artış azalışlar gibi değerler Console'de mevcut. Google tarama kısmında "Bir sayfayı indirmek için harcanan zaman (milisaniye cinsinden)" vs gibi ayarlar var.
Dediğim gibi kullanıp gözlemleyip gelişmeleri buradan yazacağım.
Test site hit %80 mobildir.
Teşekkürler