Gayet normal hocam, içerik giren eleman geçici elemandır. Kalıcı eleman olabiliceğiniz iş ilanlarına yönelin, eğer aceleniz yoksa kendinize bir proje hedefleyin o projeyi yapmaya çalışırken zaten şirketlerin istediği yetkinliğe yavaş yavaş gelirsiniz. Çevrenizdeki tanıdıklarınıza sadece masrafı fiyatına internet sitesi yapın portfolyo oluşturun.
Hocam staj yeri bakarken benim hedefim bir yazılım firmasına girip bu 4 ayı dolu dolu geçirmekti, okul biraz değişik bir sisteme geçtiği için normalde yazın yapılıyordu stajlar bizim okulsa bir okul dönemini staj programına çevirdiler, hal böyle olunca onlarca yazılım firmasını aramama rağmen bizim stajyerimiz var, gerek yok, CV gönderin, gönderiyorum dönüş yok, geri döneceğiz diyorlar, dönüş yok derken arkadaş bu firmada çalışıyordu web developer olarak, bana PHP biliyorum diyordu okul zamanında, sonra bir gün mesaj attı gel benim yanıma yanımda öğrenirsin PHP'yi ben öğretirim sana dedi. 4 ay boyunca Wordpress üzerinde Page Builder ile siteler yaptı. 1 satır kod yazdığını görmedim, az birşey CSS yazdı fakat bende orta derecede hakimim. 4 ay boyunca Wordpress ile yapılmış sitelere içerik ekledim veya Page Builder ile yapılışını izledim. İnanın hayatımın geçmeyen en uzun dönemiydi bu zaman. Bu süre zarfında dediğiniz gibi kendime referans elde edebileceğim işler yapmam gerektiğini anladım ve bir firmaya wordpress ile site yapmaya anlaştım ama heves edip başına oturup çalışıp çabalayıp bitiremedim ve referans kazanamadım. Suçlu hep benim haklısınız o konuda ama yazdıklarınızdan sonra biraz rahatladığımı söyleyebilirim. Teşekkür ederim.