Bak üstat İngilizce işletme bölümü mezunuyum. Muhasebelerde inanır mısın bilmem ama 400 TL'ye 800 TL'ye çalıştığım dönemler oldu(en az 1 - 1,5 yıl). Mezun olduktan sonra bile 2 ay 800 TL'ye çalıştım. Bugün işi bıraktım ve editörlük yapıyorum. Allah'a şükür akmasa da damlıyor. Bugün bir muhasebe de işe girsem (ki teklif de geldi) alacağım ücret 1600 TL. Bana verecekleri defter sayısı ise 70. 70 Defterden ortalama 7000 TL para kazanacaksın ve bana verdiğin maaş 1600 TL. Bu defterleri tutarken hata yapmam durumunda ise cezayı da ben ödüyorum bu arada.
Bu devirde emeğin karşılığını almak zor. Yabancı dil biliyorum ama yine de iş bulamıyorum. Ben boş oturmayı seven bir adam değilim. Napıyorum dayımla beraber dükkanda hesap kitap işlerine bakıyorum. Napıyorum bilgisayar elimin altında editörlük yapıyorum.
Sana tavsiyem şu, emek verirsen gayret edersen belki 10,000 TL kazanamazsın ama tezgahın döner en azından. Eğer tecrüben yoksa bedava da olsa çalış. Sistem malesef böyle ilerliyor. Tabi ki bu sadece 3 ay veya 4 ay yapılacak bir iş.