Hem işsiz hem aileden ayrı yaşamak da pek sağlıklı değil. Altyapı kurmadan aileden ayrılmamakta fayda var ağır bir mecburiyet yoksa tabii. Günün 15 saati iş olmamasına rağmen bilgisayar başında olmak da sağlıklı değil. Madem bilgisayarla işin yok, hayata karış, yapacak iş ara...
Psikolojik destek de alman gerekiyor ruh haline bakılırsa... O da bir külfet tabii ama uygun maliyetli yollarını araştırsan iyi olur. 20'li yaşlar ne çok küçük ne de çok büyük yaşlar. Kötümser olmak için çok çok erken olduğunu söyleyebiliriz. Fazla kötümsersen bu akıllıca düşünmediğindendir olsa olsa. Onun için de psikolojik destek şart.
Ailemden ayrılmamım sebebi kendimde ağır bir mecburiyetti abi. Kimse ailesenden keyfine ayrılmıyordur diye düşünüyorum. Ben istemezmiyim annemin, babamın, kardeşlerimin yanında olmayı?
Günün 15 saati bilgisiyar başında iş arıyarak ve araştırırak geçiriyorum. 20'li yaşlardayım ama, kendimi 30'lu yaşlarda hissediyorum.
Psikolojik desteğe gerçekten ihtiyacım var, bunu kabullenebilirim. İçimi birilerine dökmem lazım, anlatmam lazım akıl almam lazım. Yorumun için teşekkür ederim.