Burada şöyle bir şey var ki, Örneğin benim ticaret puanımda henüz sıfır. Ama ben örneğin buradan bir şey satacak olsam ve Trader puanı yüksek birisi bana böyle bir teklif yapsa, kabul ederdim. Neden diye soracak olursanız, Bu adam örneğin 500 kişi ile alışveriş yapmış, bu adamın beni dolandırma ihtimali benim sıfır ticaretim ile onu dolandırma ihtimalim den daha düşük. Dünya'da bütün ticaretler önce para ile olmuyor. Veresiye veya vadeli olarak da ticaret yapılıyor

Ticaret her zaman risktir. Eğer risk almak istemiyorsanız, alışverişinizi yüz yüze yapmanızı tavsiye ederim.
Bu arada yukarıda
@PaLaCoRDaarkadaş,
''yeni üyelerde olmasa gülecek bir şey olmayacak forumda'' demiş. Bu şekilde ötekileştirmenin bir anlamı yok. Zira sizinde 5 yıllık bir üye için yeni bir üye olduğunuzun gerçeği kaçınılmaz.

Forumda yeni eski fark etmeksizin insanlar ilgili kuralları ya da işleyişi bilmeyebilir ve bu durum sizin için gülünç sebebi olmamalı diye düşünüyorum. R10 da uzun yıllardır forumda olup zamanında dolandırmış insanları da görüyoruz. Burada yapılan ticaretlerde ne kadar uzun süre üye olduğunuz değil, yaptığınız ticaretler esas alınıyor.
Velhasıl kelam ilgili ticaret eğer R10 sitesi üzerinden yapılacaksa, alıcı kişi ticaret puanını öne sürerek önce ürün sonra ödeme teklifi yapabilir. Satıcı kabul eder veya etmez. Zaten alıcı arkadaş sohbetinde önce ürün sonra ödeme olmaz ise konuşmaya gerek yok diye belirtmiş. Konunun çok da uzatılacak bir yanı yok gibi