Sigma;[URL="tel:1073944095" adlı üyeden alıntı:
1073944095[/URL]]facebooka neden üye olduk, arkadaşlarımızı bulmak etkileşime girmek, onların gönderilerini görmeye ve bazı istediğimiz sayfaları takip etmeye değil mi?
peki şuan nasıl; çoğu zaman arkadaşlarımın paylaşımları haber kaynağına düşmüyor bile çoğu haber sitesi sayfasının bazı reklamcıların hit çekmeye çabaladığı bir site haline geldi.
ek olarak artık tek değil arkadaşlarımızın fikirlerini twitterda, görsellerini instagramda, konumlarını swarmda görüyoruz. yani facebookta alakasız şeyler arasında onları bulmaktansa böyle direkt aradığımızı bulabildiğimiz uygulamalar mevcut.
ilk çıktığı haliyle kalsa çok daha işlevseldi.
mantıklı hocam. yorumunuz ve görüşünüz için çok teşekkür ederim

miZahh;[URL="tel:1073944109" adlı üyeden alıntı:
1073944109[/URL]]Bir kaç sene önce saçma sapan siyasi paylaşımları gördükten sonra kimseyle kötü olmaktansa dondurmak daha iyi dedim. Kullanmıyorum bana göre siyasi platforma döndü, saçma sapan bir sürü şey. Bir tane resimin üzerine yalan yanlış 2 laf yazıp binlerce hesaptan milleti galyana getiriyorlar. İlk zamanları iyiydi.
hocam ama twitter’da bence daha çok siyaset dönüyor ama kullanıcısı hiç bir zaman twitter.’ı bırakmadı.

Cappystarj0e;[URL="tel:1073944136" adlı üyeden alıntı:
1073944136[/URL]]- öncelikle çok yavaşladı.
- değişim geçirdikçe, daha kompleks hale geldi, pratikliği kalmadı.
- sadece tanıdık çevresiyle etkileşim var, yabancı insanlarla etkileşim sıfıra yakın. (Bu önemli çünkü örneğin Twitter'da beni hiç tanımayanlar bile mesajımı görüp, cevap yazabiliyor. Takipçim kaç olursa olsun çok fazla insana ulaşabilme ihtimalim var.)
- çok fazla spam-çöp grup/sayfa/profil oluştu, buna hiç engel olmadılar veya olamadılar.
- sosyal medyanın ilklerinden olduğu için belli bir tarza sahip insanların değil, olur olmaz tiplerin mekanı oldu. rahatsız edilenler siteyi terk etmeye başladı.
- hesap çalınma, kullanıcı bilgilerinin çalınması gibi dedikodu haberleri genellikle facebook üzerinden yapıldı. bu birçok sitede yaşansa da, sanki en çok facebook üzerinde yaşanıyormuş gibi bir imaj meydana geldi. bu da gidişleri arttırdı bence.
bu sebeplerin hepsi aslında çok güzel sebepler. yorumunuz ve değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim hocam