Etik olmayacak bir durum yok sektörler farklı, sektör aynı olursa tabiki şuanki ekmek yediğin yeri acaba bizim müşterilerimi taşıyor kendine diyerek huzursuz edebilirdi.
Resmi olarak bir sorun olmaz hatta alabilirsen kosgeb 'den destek almaya çalış girişimcilik yapacaksan ayrıca yaşın 26 ise bazı vergi, kdv vs. gibi giderlerden affın var muhasebeciye sorarak öğren bunu değerlendirip kullanabilirsin.
Başvuruların işleyiş aşamasıda karar verdiysen muhasebeciye gidiyorsun arkadaş ben kafaya koydum iş yeri açacağım home ofis yada normal bir yerde iş yeri kiralarsın sözleşmeni yaparsın gerekli tüm işleri muhasebeci yapar öncesinde sadece bu tür işlerin yapılması için senden noter 'den vekalet talep eder. Yani muhasebeci ile anlaşırsan zaten tüm yönlendirmeleri ve işleri o halledecektir.
Matbaa vb işlerin olacaktır fatura kesmek için kaşe gibi gibi işler...
Mevcut çalıştığın iş yerinde çalışırken Bağkur ödemen gerekmez ancak ayrılırsan bağkur yaptırman gerekli.
+Memur'lar ticaret yapamaz diyebiliyorum. Bunun haricinde normal çalışan işe başlarken imzaladığı iş sözleşmesinde şirket bünyesinde çalıştığı sürece kendine işyeri açamaz ibaresi belirtiliyorsa açamaz, açarsa sözleşme iptal edilir. En fazla tazminat ödemek zorunda kalır, boğazından asıcak değiller.