Merhaba yaklaşık 4 yıl önce bir arkadaşıma yardım etmek amacıyla kısıtlı bilgimle bir php script yaptım 4 senedir de sorunsuz çalışmaktaydı, yalnız geçenlerde sitesini başka bir sunucuya taşımış benim hazırladığım script "mysql" olarak kodlanmıştı yeni sunucu ise sistemi "mysqli" olarak istiyor uzun zamandır farklı bir iş yaptığımdan bu kodlama konusunda çok geride kalmış durumdayım ne yazık ki. Arkadaşıma yardımcı olmak amaçlı sayfasını tekrar düzenlemeye çalışıyorum ama ne yazık ki bir sorunla karşılaştım internette nedenini araştırdım kendimce uğraştım ama bir çözüm üretemedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Aldığım hata;
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in
/home/limonter/public_html/menu.php on line
4 Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in
/home/limonter/public_html/menu.php on line
5
Hatanın bulunduğu sayfada ki kod;
<?php
function kategoriliste($id)
{
$al = mysqli_query($baglanti,"select * from sayfakategori where ust_id='$id' order by kat_id asc");
while($ver = mysqli_fetch_assoc($al))
{
echo "<li><a href='/".$ver["kat_id"]."-".$ver["seo"].".htm'>".$ver["kat_adi"]."</a>";
$altkategori= mysqli_num_rows(mysqli_query("select kat_id from sayfakategori where ust_id='".$ver["kat_id"]."'"));
if($altkategori>0){echo "<ul>"; kategoriliste("".$ver["kat_id"].""); echo "</ul>";}
echo "</li>n";
}
}
?>