CelikMedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese en azından zamanını harcayıp burda yorum attığı için yardımcı olmaya çalıştığı için veya eleştirdiği içinde teşekkür ederim.
Vasıfsızsın diyen arkadaşlar abiler için şöyle söyleyeyim. Bir kursa gidip o işi öğrenmek belge almak o iş üzerine 5 sene çalışmak vasıf ise evet vasıfsızım ancak ben küçüklüğümden beri kendimi çoğu konuda geliştirdim.
Site Kurulumları seo çalışmaları youtube danışmanlığı bitcoin danışmanlığı vs farklı farklı alanlarda yıllarca uğraştım bilgi edindim. Yani aslında boş değilim ama adam kanıtla diyince çıkaracağım bi belgem yok. Kendim oturup öğrenmeyi terchi ettim ücretsiz kurslarada girebilirdim burslu da kazanırdım ama kendim evde oturup yazıları kitapları okudum öğrendim.
@digiklan; öncelikle uzun şu yazıyı yazdığın için emeğine sağlık abi insan yerine koyup zaman ayırman bile yeter. Verdiğiniz öneriyi dikkate alıcam Yazılıp yaptırıp satışını deneme konusunu. Birçok şey var kafamda ama şimdi bu işlere girmem minimum 1 yılımı alabilir ve o 1 yılda hiçbişi yapamazsam o bir yıl boşa gitmiş olacak. Tabi zamanını paranı riske atamdan ne bi dükkan işletebilirsin ne sanalda birşey yapabilirsin. Emek gerekiyor. Şuan bi film sitem var mesela onuda bir yandan destekleyeceğim işe girdiğimde burdaki işlerimin aksayacağından da korkuyorum ve bunu çokca yaşadım. 12 saat güvenlik işi yaptım eve gelip uyuyup sabah işe gidiyordum günlük olarak takip edemiyordum.

Tüm yorumları okuduğumda işe girmenin tek öneri olduğunu gördüm. Çoğu burdaki üyeler en azından konuya yazanlar benden büyük diye düşünüyorum. Dediğiniz şekilde yapıp bir işte tecrübe kazanmaya çalışacağım.
Değerli kardeşim film sitesi işini de unut.
Legal olarak alım satım yapabileceğin bir yazılım ya da hizmet bul.
Sosyal medyayı aktif kullanıyorsan organik aftif sayfalar yaratarak bunların üzerinden mal pazarlama faaliyetlerine gir.
Eğer birinin yanında çalışmak seni rahatsız edecekse.
Yapacağın kendi işini kurmanın peşinde koşmak.
1 sene çalış, 10-12 bin lira biriktir. Sonra işten ayrıl ve bu ufak bütçe ile bir iş dene.
Boşta vakit geçirme. 1 sene çalış biriktirdiğin para ile bir şeyler alıp satmayı dene.
Ama hem bir şey yapmayıp, hem de maaşı küçümseyip çalışmamak büyük bir hatadır.

Genç arkadaşlarımızın şu aşağıya alıntıladığım sözü unutmaması lazım:
Tercümesi şöyle olurdu herhalde:
Başaramayacağımız büyük işler ile yapmak istemediğimiz küçük işler arasındaki tehlike, sonunda hiç bir şey yapmamış olmaktır.

Büyük işler yapmaya hemen başlayamazsınız, önce küçük işler yaparak bir yola girersiniz hayat, yetenekleriniz veya şans sizi daha büyük işlere doğru sürükler. Yoksa evde oturup bekleyerek bir yere varamazsınız. Küçük işlerde çalışıp kazandığınız paraları biriktirip kendi işininizi kurmak için ufak çaplı bir bütçe sağlayabilirsiniz.