oceanss13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google news başvurusunda özgün içerikli siteyi, özgün değil diye red ediyor hocam. Şimdi editör inceliyor büyük ihtimal bakıyor ilk başta haber siteleri var özgün değil diyerek red ediyor. Benim düşüncem bu şekilde news hakkında bilgisi olanlar daha iyi bilir tabi ama durum bu şekilde.
Eğer bir haber sitesi yapmaya çalışsaydım ilk başta en az 10 kişi toplardım. (Marka olabilecek ilkservis.com domain bende)

Haber sitesi için ilk çalışmalarımı kalkıp o günlük haberlerle açmazdım. Ulusal medyada pek yer almayan bölgesel haberlerle içerikler ekler öyle başvururdum.

Birçok spor branşı değer görmediği için ulusal medyada yer almaz. Çok küçük yer alan haber içeriğini alır zenginleştirir yayımlardım.
şampiyonu kimse karşılamadı bu tarz içerikler eklerdim. Sosyal medyada bunlar dikkat çeker.

2018 yılındayız. Şimdiden 2019 yıllarının tatil günlerini haber yapardım. 2019 bayram ne zaman bu tarz içerikler Özgün olurdu. İçerikleri zenginleştirdim.

Hit getirecek konuları bulur yayımlardım. Bu tarz bir site red yemez.

Hbaer sitesi açmak isteyenler açısından kötü yanı genelde 1, çok nadir 2 kişi ile haber siteleri açılmasıdır...

Eğer bir haber tarzı site açmaya niyetleniyorsanız en az 10 kişilik ekip kurmalısınız... Bu ekip parayla tutulan editörler olmamalıdır. Yazıyı kopyala yapıştır pek faydası yok. SEO açısından yazıda bol paragraf, bazı anahtar kelimelerde kalın ve eğik yazmaktan tutun ince detaylara dikkat edilerek içerikler eklendikten sonra news başvurusu yapılmalıdır.

Yoksa tüm içeriklerin hemen hemen aynı olduğu haber ajansların sunduğu içeriği al kopyala yapıştır bu tarz işlemler sıkıntılıdır.

Spor konusunda çok basit örnek vereyim. Bu konular doğal hit getirir ve rakibide pek yoktur. Üst sıralarda çıkması kolay olur.
  • türkiye 100 metre koşu rekoru
  • 100 metre bayanlar türkiye rekoru
  • 100 metre erkekler türkiye rekoru
  • 400 metre engelli türkiye rekoru kadınlar
  • erkekler gülle atma türkiye rekoru
  • bayanlar gülle atma türkiye rekoru
  • yıldızlar gülle atma rekoru
  • dünyada ve türkiye'de rekor kıran atletlerimiz
Bu ve benzeri 50 sayfa yapın. Bu tarz sayfalarınız günlük en kötü 10 ziyaretçi alsa bu sayfalara gelen doğal ziyaretçiler diğer içeriklerinizinde üst sıralarda çıkmasını sağlar.

Mantık budur.

Spor veya başka bir kategoride bunu deneyin. Eğer başarı sağlayamazsanız gelin ne derseniz deyin.