oceanss13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yazı özgün fakat kelime benzerliği sebebiyle haber siteleri çıkmakta ve benim sitemde 4-5 sıralarda yer alıyor. bunu google news editörleri kopya diyor.?
Bu kanıya nasıl vardınız? Siteniz için "kopya içerik" uyarı mesajı geldi mi?

Şimdi basit bir şekilde düşünelim.
  • Sizin günlük atıyorum 1.000 ziyaretçisi olan bir siteniz var.
  • Günlük 2-3.000.000 (milyon) ziyaretçisi olan haber sitesi var.
Google bir arama motoru fakat bundan önce bir ŞİRKET olduğunu unutmayalım.

ve

Google şirketinin para kazanması reklam gösteriminden sağladığına göre; kopya içerik bile olsa hangi siteyi üst sırada göstermeli ki daha çok para kazansın?

Google bu konuda bir çok yayınında siteeler için bir çok faktörün olduğunu defalarca belirtmiştir.

Her faktörü bile aynı olsa A sitesi 1.000 B sitesi ise 2.000 ziyaretçisi varsa aynı içeriği kelimesi kelimesine yayınlayan bu iki siteden B sitesini üst sırada çıkarır.

Çünkü günlük ziyaretler bile site için bir değerdir.

Yanılmıyorsam Googe şöyle bir açıklamada bulunmuştu. Eğer içerik kopya bile olsa o yazı kullanıcıya fayda sağlıyorsa site için değerli içeriktir.

Wikipedia içerikleri kopyalayıp wikipedia üstünde sıralama alan bir çok site bulunmaktadır.

Kopya içerikle Spam içerikleri bir tutmamalıyız.

Haber siteleri içn bir çok konuda milletin spam yapıyorlar tepkisini görüyorum. (sporx v.s.)

Oysa ki bu tarz haber siteleri akıllı davranıyorlar. SPAM YAPMIYORLAR. Kullanıcıların aradığı veya arayacağı kelimeleri önceden kestirip bu içerikleri yayımlayarak doğal ziyaretçilerin geleceği anahtar kelimelerde üst sırada çıkıyorlar.

ÖRNEK:
2019 ramazan bayramı tarihi (bu ve benzeri kelimeleri aratırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.)