İlk üniversitemi 3. senesinde bırakıp ikincisine başladım, o sene evlendim. İkinci üninin de ilk senesini bitirdikten sonra baktım ömür boyu yapabileceğim bir iş değil çıkar yol bulmam lazım, 2. sene Bilge Adam'a 24 ay mı ne taksitle kamyon yükü para bayılmayı göze alarak başladım. ( ki ben öğrenciyim gelirim yok, eşim de o zaman asgariden biraz fazla kazanıyor ). Bir yandan Bilge Adam'da Adobe programları öğrenirken bir yandan da bedavaya insanlara iş yapmaya başladım hem müşteri ile ilişkileri hem de program kullanmayı daha fazla geliştirebilmek için. O zamanlar bionluk yeni açılmıştı ilk logo ilanı bana aitti ve tek olduğu için hızlıca yükselmeye başlamıştı gelirim. Aylık 1000 lirayı felan bulmuştu ki sene 2014 o zaman 1000 lira güzel para. Ben de yav bir iş bulayım hem ilk gerçek işim olur hem de online ek gelire ekstradan bir de maaş eklenir dedim. Bu arada bir de çocuğumuz olacağını öğrendik.

İlk gerçek işime başladığımda düşük bir maaşla başladım ama online gelirlimle birlikte ortalama bir maaşa denk geliyordu ama evim işyerine uzaktı birkaç vasıta ile gitmem gerekiyordu, işten dndüğümde çok yorgun oluyordum zamanla online müşterilerimle ilgilenemez oldum ve online gelirim dibe vurdu, bir zaman sonra da sıfırlandı. İşyerimde de patronun işleri kendi aptallıklarından dibe vurunca 2015 yılı benim dibin dibini gördüğüm yıldır ki eşim de hamileydi, siz düşünün.

İsyan ettik mi etmedik, daha da hırslandık, grafik tasarımla yetinmedik sırayla wordpress, adwords , seo , ufaktan php kodlama öğrendik maddi binbir zorlukla boğuşurken. Sonrasında daha iyi bir işyeri buldum orada kendimi geliştirmeye devam ettim, ondan sonra daha da iyi bir işyeri buldum daha da geliştim, sonra onlardan daha iyi bir işyeri buldum yine gelişime devam, sonra çok daha iyisi beni buldu ! Burası hayatımın kilit noktasıdır.

Şuan 3 sene önceki halime bakıyorum, iyiki de 50 kuruş bulamayıp da ekmek alacak günleri de görmüşüm diyorum. O kadar sıkışmasaydım bugünkü durumuma gelemezdim. Ancak o zamanlar ne senin gibi umutsuzluğa kapıldım, ne de bulduğum işi beğenmemezlik yaptım. Sabır ettim, kendimi geliştirmeye devam ettim.